Eeva Louhelasta Pointerin uusi puheenjohtaja

Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry sai taas kerran uutta verta päätöksentekoon, kun perinteiseen tyyliin opiskelijayhdistykselle valittiin uusi puheenjohtaja sekä hallitus ennen vuodenvaihdetta.
Puheenjohtajaksi valittiin Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa opiskeleva Eeva Louhela.


- Päätös lähteä hakemaan puheenjohtajan pestiä lähti siitä, että olen aikaisemminkin toiminut luottamustehtävissä. Lähinnä pohdin sitä, pitäisikö ensiksi olla hallituksessa vai tavoitella heti puheenjohtajan paikkaa, perustelee Louhela ryhtymistään puheenjohtajaksi.

Kiirettä piisaa

Vaikka Louhelalla on kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä melkein kymmeneltä vuodelta, on Pointerin puheenjohtajan pesti haastava.

- Paljon mietittävää tässä on, mikä on tietysti hyvä asia. Pitää yrittää edustaa kaikkia opiskelijoita ja miettiä sitä, ketä edustan ja kenen suulla puhun.

- Kiirettä on myös riittänyt. Ei ole päivääkään, että en olisi jotain Pointerin asioita hoitanut. Pitää kiittää myös loistavaa hallitusta, jonka avulla olen ehtinyt tehdä myös jotain muutakin.

Pointerille aktiivisempi rooli?

Pointer on Louhelan mukaan arvostettu järjestö Porissa myös muiden korkeakoulujen kesken ja sen toiminta on jo nyt laadukkaalla tasolla. Louhela kaipaa kuitenkin pieniä muutoksia.

- Toivon Pointerilta aktiivisempaa roolia. Haluan, että olemme aggressiivisempia, otamme kantaa ja profiloidumme entistä kovemmin. Emme ole pelkkä ”kumileimasin”.

- Kehitettävää on myös sisäisessä viestinnässä. Viestintä ei kulje ainejärjestöjen ja jäsenten välillä niin kuin kuuluisi. Siihen pitäisi saada enemmän avoimuutta. Lisäksi meidän täytyisi saada jäsentemme luottamus sen suhteen, että me edustamme heitä.

Pointer täyttää 25 vuotta

Vappu on perinteisesti yksi isoista Pointerin satsauksista, mutta tulevalla syksyllä ohjelmassa on myös muita isoja tapahtumia.

- Vappu ja Pointerin 25-vuotisjuhlat ovat tulevat isot tapahtumat. Vappu on aina iso juttu ja syksyllä järjestettävät synttärijuhlat tulevat todennäköisesti olemaan vielä isommat kuin vapun tapahtumat, Louhela päättää.

Teksti: Timo Riihentupa