Pointerilta opiskelijoille liikuntamahdollisuuksia

Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry järjesti 14.3. jo perinteeksi muodostuneen laskettelureissun Himoksen laskettelukeskukseen.
Pointer ry:n laskettelureissuun lähdetään vieraina ja tullaan takaisin parhaina kavereina.

Himos sijaitsee 210 km Porista ja on yksi Etelä-Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista. Himoksella on paljon eritasoisia rinteitä, ja eri rinnekokonaisuuksien välillä pääsee liikkumaan helposti siirtymäreittejä pitkin.

Laskettelureissuun lähti 26 reipasta opiskelijaa. Mukaan olisi mahtunut vielä lisää väkeä, mutta opiskelukiireiden vuoksi ajankohta ei sopinut kaikille. Reissun henkeä kuvasi hyvin se, että lähtijät saattoivat olla liikkeellä ihan itsekseen, mutta paluumatkalla kaikki tunsivat toisensa ja yliopistolla oltiin jo matkan jälkeen tuttuja. Tapahtuman ajankohdan sijoittuminen keskelle viikkoa takasi sen, ettei kenenkään tarvinnut jonottaa hissijonossa tai laskea ylikansoitettuja rinteitä.

Laskettelemaan telemark-suksilla lähti myös kauppatieteiden opiskelija Outi Seppä Turun kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.

– Näin opintojen loppuvaiheessa on aikaa myös muulle oheistoiminnalle opintojen rinnalla. Tällaiset liikuntatapahtumat antavat lisäenergiaa opintoihin ja lopputyön tekemiselle. Telemark-suksilla on myös hyvä päästä aina välillä harjoittelemaan. Himoksen rinteiden pehmeä ja kerrostunut lumi sopii hyvin minulle, Outi Seppä kommentoi.

Alkuviikon lauha sää arvelutti reissuun ilmoittautuneita, mutta lähtöaamuna aurinko paistoi ja keli Himoksella oli huippuhyvä.

- Aurinkolasit ja –voide olisi pitänyt ottaa mukaan! Posket kuumottivat paluumatkalla, Outi kertoo.

– Reissussa on parasta rento meininki ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Paluumatka on aina yhtä railakas ja päivä tuntuu aina liian lyhyeltä, kertoo Outi, joka on osallistunut reissulle useana vuonna.

Liikuntapalveluiden tarjoaminen on yksi Pointer ry:n päätehtävistä. Liikuntapalveluita pyydetään kokoajan lisää ja suuri osa Pointer ry:n uusista palveluista keskittyykin liikuntaan sekä sen edistämiseen. Liikuntapalvelut auttavat opiskelijoiden kunnon kohennuksessa mutta myös sosiaalisten suhteiden luomisessa.

– Tutustuminen muihin opiskelijoihin on helppoa Pointerin järjestämissä tapahtumissa. Pointer ry:n tarjoamat liikuntapalvelut virkistävät opiskelun arkea, naurahtaa aktiiviliikkuja Outi Seppä.

Teksti: Satu Katajamäki