Pori hiljeni vapun viettoon?

Juhlista suurin? Vappu on perinteisesti opiskelijoille vuoden suurin juhlatapahtuma. Porissa ja yliopistokeskuksessa sitä on välillä kuitenkin vaikea uskoa. Vappuaattoon mennessä Karhukaupungista voi olla lähtenyt jo moni opiskelija...Juhlista suurin?

Vappu on perinteisesti opiskelijoille vuoden suurin juhlatapahtuma.

Porissa ja yliopistokeskuksessa sitä on välillä kuitenkin vaikea uskoa. Vappuaattoon mennessä Karhukaupungista voi olla lähtenyt jo moni opiskelija kotipaikkakunnilleen.
Vapun perinteisissä Pointerin tapahtumissakin saattaa olla paikalla vain muutama kymmenkunta opiskelijaa.

Ongelman tiedosti myös Pointerin tämän vuoden vappuvastaava Juho Parikka.

- Näinhän se on, eikä me asialle oikein mitään voida noin vain tehdä.  Toivottavasti tilanne ajan kanssa parantuu, nuorihan Porin yliopistokeskus on verrattuna moneen muuhun paikkaan. Ainejärjestöjen pitäisi yhteistyössä Pointerin kanssa luoda jotain sellaista, että opiskelijat jäisivät viettämään vappua Poriin. Helppoa se ei kuitenkaan ole, Parikka näkee

Vappu osui vaikean ajankohtaan

Tänä vuonna vappujärjestäjien pesti oli tavallistakin hankalampi. Vappuaatto osui keskiviikolle, minkä vuoksi opiskelijat juhlivat tänä vuonna – ainakin päivissä mitattuna – hieman vähemmän.

- Hämmennystä aiheutti lähinnä tuo ajankohta, mille vappu osui. Esimerkiksi piti selitellä vähän eri ravintoloille, miksi heidän pitäisi olla maanantaina auki, Parikka kertoi.

Opiskelijoiden vappu kesti tänä vuonna neljä päivää: Wapprobraturin merkeissä vaellettiin maanantaina, tiistaina Wappusafari kiersi Satakuntaa ja vappuaattona edessä olivat piknik sekä karhun lakitus. Torstai-aamulla vuorossa oli perinteinen silliaamiainen sekä kaste.

- Koska vappu oli tänä vuonna tavallista lyhyempi, päätimme pelata varman päälle: järjestimme kaikki perinteisimmät ja suosituimmat tapahtumat. Mahdollisuus olisi aina jotain uuttakin miettiä, mutta teimme nyt näin.

- Vapun järjestelyt sujuivat vailla suurempia ongelmia. Tilanne on hyvä, vaikkei yleisöryntäystä tapahtumiimme tullut. Yllättävän moni kuitenkin jäi vapuksi Poriin.

Teksti ja Juho Parikan kuva: Timo Riihentupa. Etusivun kuva Pointer