Porin kaupunki tukee kauppakorkeaa 300 000 eurolla

Porin kaupunki haluaa tukea kauppakorkeakoulun sisäänottomäärääPorin kaupungin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön yhteistyö jatkuu. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen sopivat...

Porin kaupunki haluaa tukea kauppakorkeakoulun sisäänottomäärää

Porin kaupungin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön yhteistyö jatkuu. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen sopivat yhteistyökuviosta vuosille 2013-2015. 100 000 euron vuosittaisella määrärahalla Porin kaupunki haluaa tukea Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön toimintaa ja tutkintokoulutusta.

- Sopimus on jatkoa vuonna 2009 solmitulle sopimukselle, jolla on haluttu varmistaa kauppakorkeakoulun Porin yksikön toiminnan kehittäminen ja ylioppilaspohjaisen sisäänoton varmistaminen. Tavoitteena on pitää sisäänotto 50 aloituspaikassa myös tulevina vuosina, Luukkonen perusteli.

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen veisteli, että tuki olisi voinut olla suurempikin, sillä ensi vuonna käyttöön otettava yliopistojen rahoitusmalli on asettanut uusia haasteita yliopistoyksikön tutkintokoulutuksen rahoituspohjalle.

- Uudessa mallissa käytetään mittarina aikaisemmin korostettujen tavoitteiden sijaan muun muassa suoritettujen tutkintojen määrää. Näkemykseni mukaan tämä on erittäin haasteellista pienille yliopistoille, mutta yliopistokeskuksille tästä ei ole suoraa vaaraa, sillä heidän sopimuksensa ovat erikseen emoyliopistojen kanssa neuvoteltu.

Koko Porin yliopistokeskuksen, noin 14,6 miljoonan euron budjetin tukemisessa Porin kaupungilla on merkittävä osa.

- Ensi vuodenkin talousarviosta kaupungilta tuleva osuus on yli kymmenen prosenttia. Eikä siihen ole kaavailtu mitään leikkauksia, Luukkonen lupasi.

Maanantaina julkaistun Porin kaupungin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun välisen sopimuksen tavoitteena on alueen tarpeita palvelevan koulutuksen ja tutkimuksen edelleen kehittäminen Satakunnan korkeakoululaitoksen puitteissa, erityisesti Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Tavoitteena on edelleen yhteistyön tiivistäminen ja uusien toimintatapojen kehittäminen Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön ja Satakunnan ammattikorkeakoulun välillä.

- Ja loppupeleissä yliopistokeskuksissa tähdätään aina alueellisuuteen ja paikallisen elinkeinoelämän vahvistamiseen. Koulutus ja tutkimus eivät ole vielä yksistään riittävän isoja syitä toimia myös pääcampuksen ulkopuolella, Väänänen näki.