Suurin täyttää vuosia

Juhlaviikko huipentui vuosijuhliin Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön opiskelijoiden ainejärjestö Porin Kylterit viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlia. PorKy järjesti opiskelijoilleen juhlaviikon, joka huipentui Yyterissä pidettyihin vuosijuhliin...


Juhlaviikko huipentui vuosijuhliin

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön opiskelijoiden ainejärjestö Porin Kylterit viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlia. PorKy järjesti opiskelijoilleen juhlaviikon, joka huipentui Yyterissä pidettyihin vuosijuhliin.

- Juhlaviikko käynnistyi erilaisilla tapahtumilla, jotka valmistivat itse päätapahtumaan eli vuosijuhliin. Tapahtumien avulla oli tarkoitus päästä oikeaan tunnelmaan sen suhteen, mitä oikein oli luvassa.

- Juhlien jälkeen oli perinteinen PorKyn sillis, joka on villistä menosta huolimatta kuitenkin perinteinen akateeminen tapahtuma, juhlien emäntä Riikka Vahtervuo ja isäntä Otto Oksanen kertovat.

Pukuloistetta Yyterissä

Vuosijuhlat järjestettiin Yyterin kylpylähotellissa. Vuosijuhlat eivät olleet perinteinen opiskelijatapahtuma, vaan juhla tarjosi loistoa niin ilmapiirin kuin pukujenkin osalta.

- Juhla oli koko PorKyn historian suurin. Siihen panostettiin eniten järjestelyiden osalta ja siinä oli suurin budjetti, jos mietitään aiemmin järjestämiämme tapahtumia. Olimme suunnitelleet juhlia viime syksystä lähtien, Oksanen ja Vahtervuo muistelevat.

Vuosijuhliin osallistui noin 200 vierasta. Juhlijoita ja kutsuvieraita saapui tapahtumaan ympäri Suomea.

- Vieraita oli oikeastaan kaikilta sidosryhmiltä, joiden kanssa olemme tekemisissä. Mukana oli esimerkiksi vieraita emoyliopistosta, muista kauppakorkeakoulukaupungeista ja Porin yliopistokeskuksen muista ainejärjestöistä. Lisäksi oli tietenkin kutsuvieraita. Se nostaa juhlan arvoa, kun paikalla oli muitakin kuin omia opiskelijoitamme.

Aivan tyhjiltä kauppatieteilijät eivät ole juhlien rakennusta joutuneet aloittamaan, sillä PorKy järjestää joka vuosi samantyyppiset vuosijuhlat.

- Meillä on ollut pohja jo valmiiksi kunnossa, mutta nyt olimme panostaneet pikkaisen enemmän ja lisänneet mukaan vähän yllätyksiä, Vahtervuo ja Oksanen paljastavat.

Poria parantamaan

PorKy on Porin yliopistokeskuksen suurin ainejärjestö. PorKyn eri tapahtumat tuovat Poriin satoja opiskelijoita myös muilta paikkakunnilta.

- On tyhmä korostaa itseään liikaa, mutta onhan se niin, että PorKy on Porin isoin toimija opiskelijarintamalla. Tärkein ja hienoin juttu on se, että olemme saaneet tuotua Poria esiin myös muualla ja parantaneet Porin kuvaa opiskelijakaupunkina. Porilla ei ole vielä pitkiä perinteitä yliopistokaupunkina, joten tämän kuvan parantaminen on tärkeää, Vahtervuo ja Oksanen päättävät.

Teksti Timo Riihentupa