UCPori Klubi tulee, oletko valmis?

Kohti Suomen parasta yhteistyökuviota Korkeakoulut yrittävät joka puolella kehittää paikallisia kontaktejaan paremmaksi, mutta erityisesti PK-yritykset ovat haastava kohderyhmä yrittäjyysprofessori Ulla Hytin mukaan. Porin yliopistokeskus onkin...


Kohti Suomen parasta yhteistyökuviota

Korkeakoulut yrittävät joka puolella kehittää paikallisia kontaktejaan paremmaksi, mutta erityisesti PK-yritykset ovat haastava kohderyhmä yrittäjyysprofessori Ulla Hytin mukaan. Porin yliopistokeskus onkin lanseerannut vuorovaikutukseen UCPori Klubin, jonka tarkoituksena on syventää nykyisiä tutkimus- ja kehittämiskumppanuuksia sekä luoda uusia yhteistyösuhteita erityisesti satakuntalaisten yritysten ja kehittäjäorganisaatioiden kanssa.

- Olemme havainneet, että yrittäjät kyllä tietävät yliopistokeskuksen, mutta kynnys ottaa kontaktia meihin päin on ollut vielä iso. Yhteistyöyritykset ovat olleet meihin erittäin tyytyväisiä, mutta toivomme Klubin myötä saavan myös monipuolisempaa yhteistyövalikoimaa, Hytti sanoo.

Osaaminen omasta talosta

UCPori Klubi avataan virallisesti syksyllä TiedeAreenan yhteydessä. Sen jälkeen järjestetään parituntisia aamubrunssin mittaisia teemakertoja nelisen kertaa vuodessa muun muassa tietoturvasta, brändin kirkastamisesta ja yritystoiminnan uudistumisesta.

- Myös muitakin teemoja on koko ajan suunnitteilla. Pääasia on, että osaaminen näihin tapahtumiin löytyy omasta talosta. Jonkun Jari Sarasvuon kutsumalla saisi paikalle luultavasti viisisataa kuuntelijaa, muttei se palvelisi tarkoitusta.

Yhteistyössä Porin Yrittäjien kanssa

Hytti kertoo, että haastavaa aihetta on sparrattu moneen otteeseen Porin Yrittäjien kanssa. Heidän puheenjohtajansa Jari Taimi on ollut koko ajan kannustava ja näkee yhteistyössä suuren potentiaalin.

- Tällaisia on kokeiltu muissakin yliopistokeskuksissa, varsin vaisuin tuloksin. Meillä on se asenne, vaikkei tätä saataisi heti toimimaan niin ei luovuteta. Jos me tässä onnistutaan, niin olemme Suomen parhaita, Hytti julistaa.

Hän olisi huikean innoissaan, jos parikymmentä kumppania olisi paikalla per tilaisuus. Vuositasolla Klubi voisi tavoittaa noin sata kumppania, joista osa olisi aina uusia.

- Tällä hetkellä on jo noin neljäkymmentä kiinnostunutta, jotka ovat havainneet miten paljon rahanarvoisia etuja Klubista voi syntyä.

Teksti ja kuvat: Iiro Lehtonen