UCPorin ensimmäinen Alumnineuvosto

Päivi Elonen on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitokselta vuonna 2008 pääaineenaan historiantutkimus. Tällä hetkellä hän työskentelee Porin yliopistokeskuksen johdon assistenttina....

Päivi Elonen on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitokselta vuonna 2008 pääaineenaan historiantutkimus. Tällä hetkellä hän työskentelee Porin yliopistokeskuksen johdon assistenttina.

Alumnienergialla eteenpäin
15.06.2010

Yliopistokeskuksen monitieteinen ja tiivis opiskelijayhteisö on rikastuttanut vuosien mittaan monen opiskelupolkua. Opiskeluaikoina on juostu ylioppilasyhdistys Pointer ry:n ja eri ainejärjestöjen riennoissa, joista on tarttunut haalarinhihaan niin teekkariystäviä ja humanistikavereita kuin kylteritovereitakin.

Yhdessä on koettu unohtumattomat wapprobaturit, öiset saunareissut ja kiihkeät kastajaiset, mutta valmistumisen jälkeen työelämään antautuneita vanhoja tuttuja ei näe kuin pikaisesti Facebookin statusta päivittämässä. Tuttu yhteisö, joka koostui eri alojen ammattilaisista, on nyt levittäytynyt ympäri Suomea tavoittamattomiin. Tarttiskohan siis tehrä jotain? No tarttis kyllä.

Vajaa kuukausi sitten (21.5.2010) perustettiin Porin yliopistokeskuksen alumnineuvosto, jonka ideoima ja toimeenpanema toiminta toivottavasti yhdistää nykyiset ja entiset Porin yliopistokeskus- yhteisön jäsenet.

Alumnineuvoston toiminnan suuntaviivoja ei ole vielä tarkkaan määritelty, mutta neuvoston puheenjohtajana voinen tässä valottaa hieman jo vireillä olevia konkreettisia suunnitelmia. Toimintalinjauksia päästään tekemään vasta elokuussa, jolloin pidetään alumnineuvoston ensimmäinen kokous.

Alumnineuvoston tarkoitus on koordinoida Porin yliopistokeskuksessa tehtävää alumnityötä, jota on jo nyt käytännössä toteutettu Porin yliopistokeskuksen alumniverkoston kautta.

Alumnineuvoston ajatus on myös omalla toiminnallaan tukea ja edesauttaa positiivista kuvaa Porin yliopistokeskuksesta. Tällaisessa myönteisessä hengessä alumnineuvosto jakaa vuosittain Vuoden alumni -tunnustuksen, jonka saaja julkistetaan syyskuussa pidettävässä Tutkijoiden yö -tapahtumassa. Neuvoston kiireisimpiä tehtäviä onkin Vuoden alumni -tunnustuksen valintakriteereistä päättäminen.

Eräs alumnineuvoston tärkeimmistä yhteistyökumppaneista on opiskelijajärjestö Pointer, jonka kanssa hedelmällisiä yhteistyötapoja on olemassa monia. Esitän tässä näistä yhteistyötavoista muutaman esimerkin:

Alumnien keskuudesta on noussut esiin toive, että perinteisiin uusien opiskelijoiden kastajaisiin tulisi saada oma alumnirasti. Lisäksi toivotaan, että kaksi kertaa vuodessa kisailtavaan sählyturnaukseen mahtuisi opiskelijoiden rinnalle iloisesti kirmailevia alumnisählääjiä. Myös Akateemisen Wapun wapprobatur-kisa kaipaisi piristyksekseen alumnijoukkueita ja kisapalkinnoiksi vaikka omaa alumnimerkkiä. Vappuaattona taas kaikki UCPorin alumnit voisivat kokoontua piknik-viltteineen ja -koreineen Raatihuoneenpuistoon Karhu-patsaan katveeseen seuraamaan lakitusta.

Tiesitkö muuten, että Porin yliopistokeskuksen alumniverkostoon kuuluvan ei tarvitse olla valmistunut yliopistokeskuksen yliopistoyksiköistä, vaan alumniksi voi liittyä niin henkilökunnan jäsenet kuin muut yliopistokeskusyhteisöön kuuluvat tai kuuluneet henkilöt.

Alumnineuvoston puolesta toivotan kaikki nykyiset ja entiset Porin yliopistokeskus -yhteisön jäsenet tervetulleeksi mukaan Porin yliopistokeskuksen alumnitoimintaan!

Päivi Elonen
ALUMNINEUVOSTO