UCPoriNews nro 51 - 10.12.2014

Pääkirjoitus - TTY 50 vuotta – tiede luo valoa tulevaisuuteenTampereen teknillisen yliopiston yhteyksistä ja kumppanuuksista vastaava johtaja Anne-Mari Järvelin kertoo TTY:n juhlavuodesta. Hyvä, paha someFacebook, Twitter, Instagram, LinkedIn…...

Pääkirjoitus - TTY 50 vuotta – tiede luo valoa tulevaisuuteen

Tampereen teknillisen yliopiston yhteyksistä ja kumppanuuksista vastaava johtaja Anne-Mari Järvelin kertoo TTY:n juhlavuodesta.

 

 

 

 

Hyvä, paha some

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn… Internet pursuilee sosiaalisen median verkostoja eli tuttavallisesti somea. Moni on sulauttanut verkkoelämän osaksi arkeaan, toisille se on välttämätön paha ja sitkeimmät pitäytyvät siitä erossa ympäröivän yhteiskunnan painostuksesta huolimatta.

 

 

 

 

 

 

MERMAID – Arktisen alueen tulevaisuuden suunnitelma

Loistoristeilijällä Jäämeren rannalle? Turun yliopiston merenkulkualan tutkimus- ja koulutuskeskuksen Porin yksikkö on mukana Valtioneuvoston rahoittamassa ja Ilmatieteenlaitoksen koordinoimassa Mermaid-hankkeessa.

 

 

 

 

 

 

Afrikan auringon alle

Elisa Niittylä on määrätietoinen nuori nainen. Hän viimeistelee yhteiskuntatieteiden kandidaatintutkintoaan tiukalla aikataululla saadakseen tutkintopaperin mukaansa Afrikkaan.

 

 

 

 

 

 

Naisemme maailmalla

Heli Aramo-Immonen toi Exeterin yliopistosta tuliaisena yritysten kehittämistyökalun.

 

 

 

 

Porin yliopistokeskus on kansainvälinen ja kompakti

Porin yliopistokeskus sai syksyllä kansainvälistä väriä, kun yhteensä 22 opiskelijaa 10:stä eri yliopistosta saapui Saksasta, Ranskasta, Tšekistä ja Puolasta.  Elokuussa Poriin tulleista opiskelijoista suurin osa lähtee jouluksi kotiin.

 

 

 

 

 

 

Filosofian maisterit työelämässä

Jaana Elonen toteutti kyselytutkimuksen luovilta aloita valmistuneiden filosofian maistereiden työelämään sijoittumisesta.

 

 

 

 

Sairaalaorganisaation muutos väitöskirjatutkimuksen kohteena

Terhi Tevameri on työskennellyt sairaanhoitajana Lounais-Suomen syöpäyhdistyksessä ja Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Kiinnostus kauppatieteisiin johti kuitenkin lopulta tohtorin hattuun asti.

 

 

 

 

Monipuolisia näkökulmia Kokemäenjokilaakson historiaan

Uusi monitieteinen artikkelikokoelma esittelee Satakunnan historiaa muun muassa arkeologian, maisemantutkimuksen, kielitieteiden ja musiikin näkökulmasta.

 

 

 

 

 

 

Satu Porin yliopistokeskuksesta

Töissä kaikki langat käsissään pitävä Satu Järvenpää hellittää kotona, ja istuu miehensä kattamaan pöytään.