UCPoriNews nro 6 - 19.5.2006

PORIN YLIOPISTOKESKUKSEN VERKKOLEHTI9.5.2006Kotiseutuneuvoksen lahjoitus yliopistokirjastoonOlavi Koskinen lahjoitti kirjastostaan Suomen suurkasvion sekä Taiteen mestarit -ensyklopedian kulttuurintuotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen kirjastoon. (...
PORIN YLIOPISTOKESKUKSEN VERKKOLEHTI
9.5.2006Kotiseutuneuvoksen lahjoitus yliopistokirjastoon
Olavi Koskinen lahjoitti kirjastostaan Suomen suurkasvion sekä Taiteen mestarit -ensyklopedian kulttuurintuotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen kirjastoon. (3.5.2006)


Aurinkoista vappua
Tärkeä osa opiskelijaelämää on vapunvietto asiaankuuluvin seremonioin. Opiskelijavapun tapahtumat keräsivät tänä vuonna myös mukavasti porilaisia katsojia.Etenkin vappuaattoillan Karhu-patsaan pesu ja lakitus houkutteli silmämääräisesti arvioiden enemmän katsojia kuin aikaisemmin. (1.5.2006)


Jarkossa on keksijän vikaa
Tietotekniikan opiskelija Jarkko Tuomisalo suunnittelee ja valmistaa keksinnöiksi laskettavia laitteita ja vempaimia, jotka todella toimivat. (1.5.2006)


Audiomagneettinen värähtely ratkaisuna lintuinfluenssaan?
Perinteinen teekkarijäynä sai tänä vuonna idean ihmisiä puhuttavasta lintuinfluenssasta ja miten sen tarttuminen ihmiseen voidaan ennaltaehkäistä. (1.5.2006)


Teekkarisaunomista jo yhdeksättä vappua
Porin akateemiseen vappuun liittyy olennaisesti pyörillä vedettävä sauna. Sauna palvelee opiskelijoita juhlapaikasta toiseen. (1.5.2006)


Mitä yliopistokeskuksesta tiedetään?
Sanomalehdet uutisoivat yliopistokeskuksen tapahtumista runsaasti. Katugallupissa selvitettiin mitä kadunkulkijat oikeasti yliopistokeskuksesta tietävät. (28.4.2006)


Suomen Akatemian pääjohtajan vierailu
Pääjohtaja Raimo Väyrysen mukaan 'tekemisen meininki' ja monitieteinen tutkimusote ovat Porin yliopistokeskuksen vahvuuksia. (23.4.2006)


Nuoresta aloittaen monen alan osaajaksi
Tietotekniikan di-opiskelija Teemu Polvea kiinnostaa elokuvien tekemisen lisäksi tietokonepelit ja varsinkin niiden rakentaminen. (21.4.2006)


Satakuntalainen Osakunta
Helsingin yliopiston SatO on 352-vuotias pääkaupunkiseudun korkeakouluissa opiskelevien satakuntalaisten yhteenliittymä. Äetsäläinen Mirva Helenius toimii päätoimittajana osakunnan Karhunkierros-lehdessä. (20.4.2006)