”Kielteinen ja ilkeä” – Off topic -pelityöpajat verkkovihasta

Kielteinen ja ilkeä -tutkimushanke tarkastelee satakuntalaisten näkemyksiä ja kokemuksia erityisryhmiin kohdistuvasta verkkovihasta. Järjestämme lokakuussa kaksi peli- ja keskustelutilaisuutta, joissa Off Topic -pelin avulla pohditaan asenteita,...

Kielteinen ja ilkeä -tutkimushanke tarkastelee satakuntalaisten näkemyksiä ja kokemuksia erityisryhmiin kohdistuvasta verkkovihasta. Järjestämme lokakuussa kaksi peli- ja keskustelutilaisuutta, joissa Off Topic -pelin avulla pohditaan asenteita, keskustelijatyyppejä ja kokemuksia aiheesta.

Off Topic on Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineen ideoima korttipeli, joka simuloi verkkokeskustelujen lainalaisuuksia. Pelin keskusteluaiheet on lainattu todellisista verkkokeskusteluista ja pelaajat liittävät puheenvuoroihinsa korteistaan argumentteja, jotka näyttävät esiintyvän todellisuudessakin usein. Peliä pelataan roolihahmoilla, jotka tarjoavat mahdollisuuden pohtia eri keskustelijatyyppien arvoja ja asenteita.

Kielteinen ja ilkeä -tilaisuudet:

To 8.10. klo 18–20: ilmoittautumiset ti 6.10. mennessä

La 24.10. klo 14–16: ilmoittautumiset ke 21.10. mennessä

Paikka: Vihreä Teatteri, Keskuskartano (Rautatienpuistokatu 2, 28130 Pori)

Kumpaankin pajaan mahtuu 10–12 pelaajaa. Tilaisuuteen voi osallistua myös kuuntelijana ja keskustelijana. Ilmoittautuminen tapahtuu Webropol-lomakkeella

Tilaisuudet kestävät 2–2 ½ tuntia, josta noin 30–45 minuuttia käytetään keskusteluun pelitilanteen herättämistä ajatuksista. Peli ja keskustelu videoidaan myöhempää käsittelyä varten. Ilmoittautumalla mukaan annat luvan tallentamiseen ja tallenteen jatkokäyttöön. Materiaalin perusteella rakennetaan Off Topic-peliä hyödyntävä, verkkovihaa ehkäisevä koulutuspaketti oppilaitoksille ja yhteisöille.

Lisätiedot:
Sari Östman, sari.ostman@utu.fi