25-vuotias Satakunnan korkeakoulusäätiö lahjoittaa yliopistoille 125 000 euroa

Satakunnan korkeakoulusäätiö on päättänyt lahjoittaa Tampereen teknilliselle yliopistolle ja Turun yliopistolle yhteensä 125 000 euroa. Säätiö tekee lahjoituksen yliopistojen pääomaan.

Satakunnan korkeakoulusäätiö on päättänyt lahjoittaa Tampereen teknilliselle yliopistolle ja Turun yliopistolle yhteensä 125 000 euroa. Säätiö tekee lahjoituksen yliopistojen pääomaan.

Säätiön tavoitteena on tukea korkeakouluopetuksen ja tieteellisen tutkimuksen kehittämistä Satakunnassa. Säätiön lahjoituksessa ovat mukana Tactic Games Oy, LähiTapiola Satakunta, Porin kauppiassäätiö, Porin kauppaseura sekä Länsi-Suomen Osuuspankki, jonka 25.11. julkistetusta miljoonalahjoituksesta Porissa ja Raumalla toimiville yliopistoille osa kanavoituu Satakunnan korkeakoulusäätiön kautta.

Satakunnan korkeakoulusäätiön lahjoitus julkistettiin säätiön 25-vuotisjuhlaseminaarin yhteydessä perjantaina 27.11. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Katajan mukaan nyt tehtävä lahjoitus vahvistaa entisestään Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston läsnäoloa Satakunnassa.

Säätiön lahjoittamilla varoilla on aiemmin perustettu neljä määräaikaista professuuria Porin yliopistokeskukseen ja rahoitettu useita väitöskirjatöitä.

Pelillistämisen yhteisprofessuuri Porin yliopistokeskukseen

Turun yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto kertoivat 25-vuotisjuhlaseminaarissa perustavansa Porin yliopistokeskukseen yhteisen pelillistämisen professuurin.

Professuuri syventää edelleen yliopistojen yhteistyötä ja edistää tieteidenvälistä tutkimus- ja opetusyhteistyötä Porin yliopistokeskuksessa, jossa on jo entuudestaan vahvaa digitaalisen teknologian ja pelillistämisen osaamista.

Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien dynamiikan ja mekaniikan soveltamista eri ympäristöissä, kuten erilaisissa verkkopalveluissa, koulutuksessa tai työelämässä. Professuurin täyttö aloitetaan alkuvuodesta.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Sampsa Kataja
Satakunnan korkeakoulusäätiön hallitus
p. 050 512 2571

rehtori Kalervo Väänänen
Turun yliopisto
p. 040 701 1303

vararehtori Mika Hannula
Tampereen teknillinen yliopisto
p. 0400 331 838

johtaja Jari Multisilta
Porin yliopistokeskus
p. 040 826 2910