Aalto-yliopiston Porin yksikön yt-neuvottelut päätökseen

(Aalto-yliopiston tiedote 18.10.2013)

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Porin yliopistokeskukseen sijoittuvia toimintojen uudelleenjärjestelyitä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelut käytiin 4.-14. lokakuuta ja ne koskivat yhdeksää työntekijää. Neuvottelujen tuloksena todettiin, että uudelleenjärjestelyistä ei aiheudu henkilöstön vähennystarpeita.

Yhteistoimintaneuvottelujen perusteena oli kahden Porin yksikössä toteutettavan maisteriohjelman, Visuaalisen kulttuurin ja Creative Business Management -maisteriohjelman, lakkauttaminen nykymuodossaan Aalto-yliopiston tutkinnonuudistuksen myötä syksyllä 2014. Tutkinnonuudistus on osa Aalto-yliopiston opetuksen kehittämistyötä. Lakkautettavissa maisteriohjelmissa on yhteensä 78 opiskelijaa. Kaikkien Porissa jo opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden opinnot turvataan.

Samanaikaisesti yhteistoimintaneuvottelujen kanssa Aalto-yliopisto on neuvotellut Porin kaupungin ja Porin yliopistokeskuksen kanssa uudesta toimintamallista, joka mahdollistaisi projektiperusteisen opetuksen ja tutkimuksen Porissa. Malli toisi sekä Aalto-yliopistolle että alueellisille toimijoille mahdollisuuden toteuttaa Porissa ja Satakunnassa monitieteistä opetus- ja tutkimustoimintaa entistä laajemmin.

Lisätietoja:
Vt. johtaja Taina Rajanti
p. 050 384 5662
taina.rajanti[at]aalto.fi

Dekaani Helena Hyvönen
p. 050 324 3657
helena.hyvonen[at]aalto.fi