Akateeminen Wappu pyörähtää käyntiin 27.4.2015

Wappu kestää tänä vuonna viisi päivää, 27.4. – 1.5.2015. Porin Akateeminen Wappu käynnistyy maanantaina Kulma ry:n järjestämällä legendaarisella Wappusafarilla.

Koko maakunta saa osansa, kun opiskelijat lähtevät kiertämään ympäri Satakuntaa ja sen lukuisia kuppiloita. Safari starttaa jo 11.00, joten opiskelijahaalareita saattaa vilahdella yllättävissä paikoissa pitkin päivää.

Tiistaina huikea meno jatkuu Porin Kyltereiden järjestämillä Seilori-Wappusitseillä, jotka starttaavat Reposaaresta. Sitsaajat pääsevät ensin kipparoimaan Charlotta-laivan kansille ja nauttimaan jokiristeilyn maisemista. Tämän jälkeen siirrytään sitseille, missä seiloriteema jatkuu ja merirosvot laulaa.

Keskiviikkona korkeakouluopiskelijat kansoittavat Porin kadut Wapprobatur –baaritutkintokierroksen merkeissä.

Kaikille avoimet tapahtumat:

Keskiviikkona pidetään jälleen perinteiset Kokemäenjoen haastesoudut, jossa Satakunnan korkeakoulut ottavat mittaa toisistaan. Lähdöissä toisiaan vastaan kisaavat ensin korkeakoulujen henkilökuntajoukkueet ja sen jälkeen opiskelijajoukkueet.

Soutujen ensimmäinen lähtömerkki kajahtaa kello 17.00 Etelärannassa. Tapahtuma on kaikille avoin. Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kilpailuja ja kannustamaan joukkueita voittoon!


Torstaina Porin Raatihuoneenpuistossa järjestetään juhlalliset, akateemiset vappuperinteet klo 17.30 alkaen. Puistossa kuullaan mm. Pointer ry:n puheenjohtajan ja yliopistokeskuksen johtajan tervehdykset. Opiskelijat pesevät Satakunnan karhu -patsaasta talviturkin pois, minkä jälkeen yliopistokeskuksen alumnit laittavat sille alumninauhan. Tasan kello 18.00 sen päähän painetaan teekkarilakki. Kaupunkilaiset ovat erittäin tervetulleita osallistumaan tilaisuuteen!

Vappu ei ole kuitenkaan Vappu ilman silliä! Vapunpäivänä Porin Teekkarit tarjoilee perinteisen silliaamiaisen Raatihuoneenpuistossa klo 10–12. Silliaamiainen on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma. Tapahtuma jatkuu Etelärannassa, missä sillit huuhdotaan alas jokivedellä kasteen merkeissä. Yliopistokeskuksen fuksit sekä hieman vanhemmatkin opiskelijat kastetaan jokeen klo 13 alkaen. Rannalla opiskelijoita odottaa perinteikäs teekkarisauna, jonka löylyissä voi palautua vedellisestä kokemuksesta.

Tervetuloa seuraamaan ja osallistumaan Wapun perinteisiin tapahtumiin!