Asuinalueiden eriarvoistuminen ja asukkaiden yhteisöllisyys puhuttavat SuomiAreenan paneelissa 15.7.

Asuinalueiden eriarvoistuminen ja asukkaiden yhteisöllisyys puhuttavat SuomiAreenan paneelissa 15.7.Aika: ti 15.7. klo 14.00–15.15 Paikka: Puuvillan Puisto, Pori Euroopan lähiöiden kuohunta on ollut otsikoissa Tukholmaa myöden. Suomen lähiöihin...

Asuinalueiden eriarvoistuminen ja asukkaiden yhteisöllisyys puhuttavat SuomiAreenan paneelissa 15.7.

Aika: ti 15.7. klo 14.00–15.15
Paikka: Puuvillan Puisto, Pori

Euroopan lähiöiden kuohunta on ollut otsikoissa Tukholmaa myöden. Suomen lähiöihin levottomuus ei ole yltänyt, mutta täälläkin asuinalueet eriarvoistuvat entistä jyrkemmin ja osaan niistä keskittyvät asumaan pienituloiset ja marginaaliryhmät. Ikääntyminen näkyy vahvasti suomalaislähiöiden asukasrakenteessa, ja se saattaa toimia yhtenä eriarvoistavana tekijänä. Asukkaiden taustojen ja elämäntilanteiden samankaltaisuus voi vahvistaa yhteisöllisyyttä, mutta luo samalla jännitteitä eri asukasryhmien välille.

Ollaanko asuinalueiden eriarvoistuminen hiljaa hyväksymässä ja mihin se johtaa? Voiko eriarvoistumiseen vaikuttaa?

Paneelissa näistä päivänpolttavista kysymyksistä keskustelevat Maunu Häyrynen, Tuomo Joensuu, Riikka Korkiamäki, Mikko Kyrönviita, Jaana Nevalainen, Aki Nummelin, Pilvi Nummi-Sund ja Antti Wallin.

Maunu Häyrynen toimii paneelin juontajana ja on Turun yliopiston maisemantutkimuksen professori, Lähiön henki -tutkimushankkeen vetäjä sekä Rakennustaiteen seuran puheenjohtaja.

Tuomo Joensuu on lähiöiden tulevaisuutta Tampereen teknillisessä yliopistossa tutkiva arkkitehti

Riikka Korkiamäki on nuorten vertaissuhteisiin ja sosiaaliseen pääomaan erikoistunut Tampereen yliopiston sosiaalityön tutkijatohtori.

Mikko Kyrönviita on Porin kaupunkisuunnittelun Kaikkien Pori -hankkeen projektisuunnittelija ja tamperelaisen Hukkatila ry:n kaupunkiaktivisti.

Jaana Nevalainen on ympäristöministeriön erityisasiantuntija, vastuualueina asuinalueiden kehittäminen, seudullinen yhteistyö ja asumisen kaupunkipolitiikka.

Aki Nummelin on porilainen kunnallispoliitikko sekä kaupunki- ja monikulttuurisuusaktivisti.

Pilvi Nummi-Sund on Sipoon kunnan kaavoituspäällikkö ja Aalto-yliopiston jatko-opiskelija.

Antti Wallin on kaupunkielämää tutkiva sosiologi ja Turun yliopiston Lähiön henki -hankkeen tutkija.

Lisätietoa: http://satakunta.fi/puuvillanpuisto/