EILC-kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa Porissa

EILC-kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa Porissa Porissa järjestetään elokuussa Satakunnan ammattikorkeakoulun, Porin yliopistokeskuksen ja Diakonia ammattikorkeakoulun yhteistyönä ensimmäistä kertaa suomen kielen ja kulttuurin intensiivikurssi eli...

EILC-kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa Porissa

Porissa järjestetään elokuussa Satakunnan ammattikorkeakoulun, Porin yliopistokeskuksen ja Diakonia ammattikorkeakoulun yhteistyönä ensimmäistä kertaa suomen kielen ja kulttuurin intensiivikurssi eli EILC-kurssi. Tämä Erasmus-opiskelijoiden intensiivinen kielivalmennus on vaihto-opiskelijoille järjestettävä alkeistason kurssi harvinaisessa eurooppalaisessa kielessä. Tänä vuonna kursseja järjestetään 17. kerran Suomessa ja samalla kurssivuosi on viimeinen laatuaan.

Suomen EILC-kursseille haki kaikkiaan yli 460 opiskelijaa 27 Euroopan maasta. Kiinnostuneimpia suomen kielestä ovat saksalaiset, mutta myös muita innokkaita kieliharrastajia löytyy ympäri Eurooppaa. Poriin saapuu elokuussa 16 opiskelijaa, jotka saapuvat Saksasta, Italiasta, Belgiasta, Isosta-Britanniasta, Tšekistä, Ranskasta, Unkarista, Irlannista, Espanjasta ja Turkista. Noin puolet Poriin saapuvista EILC-kurssilaisista jää kaupunkiin myös vaihtojaksonsa ajaksi, osa siirtyy muualle Suomen korkeakouluihin.

EILC-kurssin aikana vaihto-opiskelijat on tarkoitus tutustuttaa kattavasti Suomen kieleen ja kulttuuriin unohtamatta opiskelijaelämää. Porissa kurssilaiset pääsevät tutustumaan esimerkiksi surffaukseen Yyterissä, vierailemaan UNESCON maailmaperintökohteella Vanhassa Raumassa ja viettämään saunailtaa opiskelijatalo Saikulla. Kurssin ohjelmaan saavat halutessaan osallistua myös suomalaiset tutorit ja opiskelijat. Samalla he pääsevät tutustumaan jo ennen lukuvuoden alkua Suomeen saapuneisiin vaihto-opiskelijoihin ja vaihtarit saavat heti ensikäden tietoa suomalaisesta opiskelijakulttuurista. Lue asiasta lisää täältä. Kurssi on opiskelijoille 5 opintopisteen arvoinen, joten kolmen viikon kurssiin riittää tekemistä.  Kurssin lopuksi opiskelijoiden on läpäistävä sekä kirjallinen että suullinen tentti.

CIMOlta tukea saaneen kurssin kotiorganisaationa toimii SAMK, rahoitushakemus toteutettiin Satakorkean kansainvälisyys-työryhmän yhteistyöllä. CIMO rahoittaa Erasmus-opiskelijoiden kielivalmennusta Euroopan komission ja opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Kurssijohtajan toimii Ari-Pekka Kainu Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

Lisätietoa:

Kurssikoordinaattiorit Mira Metsälä, mira.metsala(at)ucpori.fi ja Mirja Vähä-Pesola, mirja.vaha-pesola(at)samk.fi

Lue lisää suomen kielen ja kulttuurin kursseista ulkomaisille opiskelijoille Cimon tiedotteesta