Juho Hamari pelillistämisen professoriksi Porin yliopistokeskukseen

Juho Hamari aloittaa pelillistämisen professorina Porin yliopistokeskuksessa 1.12.2016. Kyseessä on Suomen ensimmäinen pelillistämisen professuuri.Pelillistämisen professori harjoittaa ja ohjaa tieteellistä tutkimustyötä, antaa siihen perustuvaa...

Juho Hamari aloittaa pelillistämisen professorina Porin yliopistokeskuksessa 1.12.2016. Kyseessä on Suomen ensimmäinen pelillistämisen professuuri.

Pelillistämisen professori harjoittaa ja ohjaa tieteellistä tutkimustyötä, antaa siihen perustuvaa opetusta, seuraa tieteen kehitystä sekä osallistuu alallaan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön.

Hamarin tutkimus lähestyy pelejä ja teknologiaa psykologian, tietojärjestelmätieteen sekä taloustieteen näkökulmista. Hänen tutkimusalueisiinsa kuuluvat mm. teknologian luomat mahdollisuudet taloudessa, liiketoimintamallit sekä uusi media. Hamari tunnetaan erityisesti uraauurtavasta työstään pelillistämisen saralla, jossa hänen tutkimuksensa yhdistää kaikkia edellä mainittuja alueita. Hamarin tutkimus on laajasti kansainvälisesti julkaistua ja viitattua. Hamarille on myönnetty useita palkintoja hänen tutkimuksensa laadusta ja määrästä.

Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston yhteinen pelillistämisen professuuri syventää edelleen yliopistojen yhteistyötä ja edistää tieteidenvälistä tutkimus- ja opetusyhteistyötä Porin yliopistokeskuksessa, jossa on jo entuudestaan vahvaa digitaalisen teknologian, kulttuurin ja pelillistämisen osaamista.

Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien dynamiikan ja mekaniikan soveltamista eri ympäristöissä, kuten erilaisissa verkkopalveluissa, koulutuksessa tai työelämässä.

Lisätietoja:
Juho Hamari
jujohama@gmail.com
puh: +358 50 318 6861

http://juhohamari.com/
https://scholar.google.com/citations?user=tKMlAegAAAAJ

Juho Hamari