Kansainvälinen Culturability II –seminaari paljastaa Porin vahvuudet

Porin yliopistokeskuksessa 1.-3.3.2017 järjestettävä Culturability II –seminaari tuo kaupunkiin parikymmentä kansainvälistä vierasta seminaarin järjestäjinä, puhujina ja osallistujina. Eri maita on edustettuna seitsemän: Kosovo, Latvia, Liettua, Puola,...

Porin yliopistokeskuksessa 1.-3.3.2017 järjestettävä Culturability II –seminaari tuo kaupunkiin parikymmentä kansainvälistä vierasta seminaarin järjestäjinä, puhujina ja osallistujina. Eri maita on edustettuna seitsemän: Kosovo, Latvia, Liettua, Puola, Saksa, Suomi ja Tanska.

Seminaarin teemana on kulttuurinen saavutettavuus kaupunkisuunnittelussa. Pori on erityisen vetovoimainen kohde, koska täältä löytyy monialaista osaamista ja kokemusta mm. kaupunkisuunnittelusta, yliopistokeskuksen maisematutkimuksen ja pelillistämisen aloilta sekä taiteen ja kulttuurin projekteista, joita on toteutettu eri yhteisöjen kanssa. Seminaarin vetäjinä toimivat Turun yliopiston professori, maisemantutkija Maunu Häyrynen ja Kööpenhaminan kansainvälisen teatterin perustaja ja Aarhus - Euroopan kulttuuripääkaupunki 2017:n projektipäällikkö, kaupunkisuunnittelija Trevor Davis.

Seminaarin ohjelmassa on opiskelijoille ja alan ammattilaisille suunnattuja työpajoja (ke-to), laajemmalle yleisölle suunnattu seminaari (to iltapäivä) sekä kansainvälisen verkoston avoin työskentelytilaisuus (pe).
Seminaarin yhteydessä (pe iltapäivä) järjestetään myös yksi tämän kevään neljästä kulttuuritilaisuudesta teemalla kulttuuripalvelujen saavutettavuus.

Culturability II –seminaari on osa laajempaa kansainvälistä yhteistyötä. Pori kuuluu Union of the Baltic Cities (UBC) –verkostoon, jolla on n. 100 jäsenkaupunkia. Vapaaehtoisuuteen ja aktiivisuuteen perustuva
verkosto toimii seitsemän eri komission kautta. Porin kulttuurijohtaja Jaana Simula on tällä hetkellä Cultural Cities –komission puheenjohtaja.


Lisätietoja:
Jaana Simula, 044 701 1251, jaana.simula@pori.fi
Maunu Häyrynen 040 864 9406, maunu.hayrynen@utu.fi