Kansainvälinen tohtorikoulu on tutkijalle korkeanpaikanleiri

Skandinaavinen tohtorikoulu järjestettiin 4.-8.5. Örebron yliopistossa verkostostrategioiden teemasta nimellä ”strategizing in networks”. Vuodesta 2014 Nordic Academy of Management (NFF) on rahoittanut yhteispohjoismaisia tohtorikouluja. Ohjelmasta voi...

Skandinaavinen tohtorikoulu järjestettiin 4.-8.5. Örebron yliopistossa verkostostrategioiden teemasta nimellä ”strategizing in networks”. Vuodesta 2014 Nordic Academy of Management (NFF) on rahoittanut yhteispohjoismaisia tohtorikouluja. Ohjelmasta voi anoa rahoitusta tohtorikoulun järjestämiseen. Tällä kertaa professori Christina Öberg Örebron yliopistosta kokosi joukon pohjoismaisia asiantuntijoita pitämään kurssin yliopistoonsa.

Kurssille osallistuneiden tohtoriopiskelijoiden taustat olivat moninaisia, mutta yhdistävänä tekijänä oli motivoituneisuus ja pyrkimys parhaisiin mahdollisiin tuloksiin. Mukana oli MIT:n ja Harwardin käyneitä, taustaltaan mm. italialaisia, kiinalaisia ja venezuelalaisia opiskelijoita, jotka suorittavat tohtoriopintojaan pohjoismaisissa yliopistoissa.

Kurssille asiantuntijana osallistunut TTY:n Porin laitoksen teollisuustalouden yliopistonlehtori, Dos. Heli Aramo-Immonen kannustaa laitoksen tohtoriopiskelijoita hakeutumaan NFF tohtorikouluun:
- Viikko motivoituneiden kollegoiden parissa on tutkijalle korkeanpaikanleiri. Loppuviikosta tulevat tohtorit suorastaan uhkuivat innostusta ja uutta puhtia. Verkosto jatkaa yhteydenpitoa kurssin jälkeen mm. Facebook ryhmänä ja mahdollisesti myös yhteisten tutkimushankkeidenkin merkeissä. Kustannukset eivät ole osallistumisen esteenä, koska mm. majoitus, ruokailu ja kurssimateriaali ovat opiskelijalle maksuttomia.   

Lisätietoa:
Heli Aramo-Immonen

https://nordicacademy.hi.is/
http://www.sciencedirect.com/science/journal/09565221
http://www.oru.se/

Professori Christina Öberg