Kansatieteenpäivien juhlavuosiseminaari Poriin

Miten ihmiset kokevat maailman ja ympäristönsä? Tutkijat kerääntyvät Poriin kansainväliseen seminaariin keskustelemaan kehollisuuteen, tunteisiin ja aistillisuuteen liittyvistä teemoista.Kansatieteilijöiden yhdistys Ethnos ry järjestää kymmenennet...

Miten ihmiset kokevat maailman ja ympäristönsä? Tutkijat kerääntyvät Poriin kansainväliseen seminaariin keskustelemaan kehollisuuteen, tunteisiin ja aistillisuuteen liittyvistä teemoista.

Kansatieteilijöiden yhdistys Ethnos ry järjestää kymmenennet Kansatieteenpäivät Satakunnassa. Seminaariin kokoontuu eri alojen tutkijoita ja asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta. Kehollisuuden ja tunteiden, eli affektien huomioiminen on tärkeä osa yksilöiden kokemusmaailman tutkimista ja ymmärtämistä. Siksi se kiinnostaa sekä etnologeja että muita humanisteja ja sosiologeja.

Seminaarin pääpuhujina ovat professori Maja Povrzanović Frykman Malmön yliopistosta, FT, erikoistutkija Sarah Holst Kjaer Tukholman yliopistosta ja FT, dosentti Taina Kinnunen Itä-Suomen yliopistosta. Povrzanovic on tutkinut mm. sotaan liittyviä kokemuksia, pakolaisuutta ja työperäistä muuttoliikettä. Kjaer on tutkinut äitien ja heidän lastensa vapaa-ajan sukulaisuussuhteita kaupunkiympäristössä. Kinnunen puolestaan on tutkinut kehollisuutta, sukupuolirooleja ja kauneuskulttuureja erityisesti kehonrakennuksen ja kauneusleikkausten näkökulmasta.

Mitä:         X Kansatieteen päivät 2018
Missä:         Porin yliopistokeskus, Pohjoisranta 11 A
Milloin:     15.–16.3.2018
Kuka:         Ethnos ry ja Turun yliopiston yksikkö Porissa, Kulttuurituotannon ja 
maisemantutkimuksen koulutusohjelma 

http://www.ethnosry.org/kansatieteen-paivat-2018/

Tietoa seminaarista:
Seminaarisihteeri Sanna Tawah
Ethnos ry
sanna.tawah@jyu.fi