Keskustelua kansainvälistymisestä

Keskustelua kansainvälistymisestäKeskustelua kansainvälistymisestä – Satakorkean kansainvälisen toiminnan kehittämispäivä Porin yliopistokeskuksessa kuultiin puheenvuoroja ja monipuolista keskustelua kansainvälistymisestä. Tapahtuman yhtenä...

Keskustelua kansainvälistymisestä

Keskustelua kansainvälistymisestä – Satakorkean kansainvälisen toiminnan kehittämispäivä

Porin yliopistokeskuksessa kuultiin puheenvuoroja ja monipuolista keskustelua kansainvälistymisestä. Tapahtuman yhtenä puheenaiheena oli mm. kansainvälisen kokemuksen hankkimisen tärkeys jo opiskeluaikana.

- Omaamalla kansainvälistä kokemusta pääsette töihin kansainvälisesti toimiviin yrityksiin, korosti Tactic Groupin markkinointijohtaja Olli Kivelä ytimekkäästi heti luentonsa alussa.

Kivelä kannusti opiskelijoita luomaan kansainvälisyydelle pohjaa jo opiskeluaikana esimerkiksi vahvojen ja kestävien kansainvälisten kontaktien ja ystävyyssuhteiden kautta.

Kivelä kertoi myös huumorilla höystetyn historiikin Tactic Groupin synnystä ja omistajayritys Nelostuote Oy:n kasvusta kansainvälisesti merkittäväksi, Pohjoismaiden suurimmaksi lautapelejä valmistavaksi yritykseksi. Kivelän mukaan lautapelit pystyvät edelleen kilpailemaan nykynuorten ja lasten huomiosta yhä kasvavan digitaalisen maailman ja sen tarjoamien digitaalisten pelikokemusten rinnalla

- Lautapelit tarjoavat erilaisen käytännön pelikokemuksen, jonka vahvuutena on yhdessä kokemisen tunne. Lautapelit yhdistävät perheitä ja kaveriporukoita. Uusien tietojen ohella pelit opettavat sosiaalisia taitoja ja kärsivällisyyttä.

Satakunnan korkeakoululaitoksen kansainvälisen toiminnan kehittämispäivä järjestettiin torstaina 4.4.2013 Porin yliopistokeskuksessa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Satakunnan korkeakoululaitoksen kansainvälisyystyöryhmä sekä Education Goes Global -hanke.

Petteri Nurmi 8.4.2013