KIRJOITUSKUTSU: Tulevaisuus - uhka vai mahdollisuus?

KIRJOITUSKUTSU: Tulevaisuus - uhka vai mahdollisuus?Tulevaisuus - uhka vai mahdollisuus?, kysyy syyskuussa ilmestyvä Hybris. Onko tulevaisuus utopia vai dystopia, mitkä ovat lähiaikojen suurimmat uhkakuvat? Vaivaako poliitikkoja näköalattomuus, mistä...

KIRJOITUSKUTSU: Tulevaisuus - uhka vai mahdollisuus?

Tulevaisuus - uhka vai mahdollisuus?, kysyy syyskuussa ilmestyvä Hybris. Onko tulevaisuus utopia vai dystopia, mitkä ovat lähiaikojen suurimmat uhkakuvat? Vaivaako poliitikkoja näköalattomuus, mistä syntyy uusia visioita ja tarkoituksia? Milloin menneisyydessä odotushorisontit ovat olleet pielessä, onko toteutunut vaihtoehto aina todennäköisin?
Kaikenlaista on tulossa: ilmastonmuutos, energiakriisi, tieteellisiä ja teknologisia innovaatioita, maailmanrauha, sotia, downshiftausta, länsimaisen elämäntavan haastajia, uusi Forssan ohjelma, Tuvalun uppoaminen, väestöräjähdys...? Mutta muista myös, että nykyisyys on menneisyyden tulevaisuus!

Juttusi voi olla artikkeli, kolumni tai kirja-arvostelu. Lähetä ehdotuksesi, 1-2 liuskan mittainen synopsis, viimeistään ma 3.6. osoitteeseen reetta.eiranen(at)uta.fi.

Toimituskunta käsittelee ehdotukset kesäkuun puoliväliin mennessä. Valmiiden juttujen määräpäivä on ma 12.8.
Tämän jälkeen toimituskunnalla on viikon verran aikaa kommentoida tekstejä, minkä jälkeen kirjoittajilla on noin viikko aikaa muokkauksiin.


HYBRIS 1/2013: Talous ja tavikset

Esseistis-asiallisen tiedelehti Hybriksen vuoden ensimmäinen numero Talous ja tavikset on ilmestynyt. Artikkeleissa käsitellään 1930-luvun pula-aikaa, 1970-luvun yhteiskuntakriittistä kirjallisuutta, talouden retoriikkaa ja taidekauppoja. Talouden värisuora -kolumnikokoelmassa kolme erilaista poliittista ajattelusuuntaa edustavaa nuorta miestä ruotii talouskriisin syitä ja toivottavia toimenpiteitä.
Talouskirjabattlessa mittaa toisistaan ottavat Sixten ja Björn.
Toimituskunnan lama-ajan levyraadissa rankataan parhaat lamabiisit ehdottoman tieteellisesti. Käy tsekkaamassa jännät jutut sekä Hybriksen uudistuneet verkkosivut: http://hybrislehti.net/!

Hybris tarjoaa julkaisufoorumin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoille - tai kenelle vain, jolla on halua saada kiinnostava tieteellinen tekstinsä julki. Sivuilla on uusimman lehden lisäksi luettavissa kahdeksan aiempaa numeroa ja kolumnisarja Minun utopiani.