Kirsi-Mari Kalliosta Vuoden tutkija, tiedekilpailun voitto PSYL:n lukioon

Kauppatieteiden tohtori Kirsi-Mari Kallio Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä julistettiin Porin yliopistokeskuksen Vuoden tutkijaksi TiedeAreena-yleisötapahtuman iltajuhlassa 22.9.2017.Vuoden tutkija -raati nosti valintaa...

Kauppatieteiden tohtori Kirsi-Mari Kallio Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä julistettiin Porin yliopistokeskuksen Vuoden tutkijaksi TiedeAreena-yleisötapahtuman iltajuhlassa 22.9.2017.

Vuoden tutkija -raati nosti valintaa perustellessaan erityisesti esiin Kallion pitkän kokonaisuran Porin yliopistokeskuksessa. Kallio on ollut aktiivisesti mukana rakentamassa yliopistoyksikköään ja sen tutkijayhteisöä yhtäjaksoisesti vuodesta 2004. Hän on suorittanut yliopistokeskuksessa perustutkintonsa sekä väitellyt vuonna 2015. Tämän lisäksi hän on tehnyt pitkäjänteistä kehitystyötä omassa yksikössään ja toimii parhaillaan yksikkönsä apulaisprofessorina. Kallio on menestynyt erittäin hyvin tieteellisessä julkaisutoiminnassaan, vaikka hänellä on ollut koko ajan mittava määrä opetusta. Tämän lisäksi hän on ollut mukana monipuolisesti erilaisissa hankkeissa sekä ollut hakemassa suuruusluokaltaan merkittäviä rahoituksia eri projekteissa.

Tänä vuonna vuoden tutkijan valitsi ansioituneiden ehdokkaiden joukosta ensimmäistä kertaa Satakunnan elinkeinoelämästä, teollisuudesta ja kulttuurialoilta kokoon kutsuttu arvoisa raati. Raadin jäsenet vuonna 2017 ovat Petri Paajanen (Vatajankosken Sähkö Oy), Timo Aro (Porin kaupunki), Ville Aalto-Setälä (OP-ryhmä/Osuuspankki) ja Juhani Ruohonen (Satakunnan museo). Vuoden tutkija on valittu Porin yliopistokeskuksen tutkimuksen johtoryhmän toimesta jo vuodesta 2006 lähtien.

GamiFIN 2017 –konferenssi palkittiin Vuoden tiedeviestijä -palkinnolla

Porin yliopistokeskuksen viestintäryhmä valitsi UCPorin Vuoden tiedeviestijäksi pelillistämiseen keskittyvän kansainvälisen GamiFIN –konferenssin. Valinnan perusteena oli ensimmäistä kertaa järjestetyn konferenssin herättämä laaja kansainvälinen kiinnostus. Viestintäryhmä kiitti tapahtumaa myös siitä, että se esitteli tuoreimpia tutkimustuloksia useamman tieteenalan näkökulmasta, keräsi yhteen toista sataa asiantuntijaa useammista eri maista ja toi Porin yliopistokeskuksen sekä sen monitieteisen yhteisön paremmin esille.

Vuoden tiedeviestijä valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Lukiolaisten tiedekilpailun voitto Porin suomalaisen yhteislyseon lukion oppilaalle

Lukiolaisille suunnatun Akateeminen karhu -tiedekilpailun voittajaksi julistettiin Porin suomalaisen yhteislyseon lukion oppilas Aycil Atalmis. Atalmis osallistui kilpailuun teoksellaan ”Mites päi?”

”Mites päi?” on kunnianhimoinen ja erittäin monipuolinen teos, jossa tekijä yhdistää erilaisia aineksia ja tavoitteita tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Tekijä venyttää ornamentin käsitettä ja toteuttaa ornamentissaan itsenäisen taideteoksen, jossa on myös sisältöä ja hänelle tärkeitä merkityksiä.

-Työ ilmentää suomalaisuutta ja suomalaista taidetta. Työssä yhdistyy onnistuneesti hyvinkin erilaisia aineksia ja tavoitteita. Aycil hallitsee sekä taiteellisen kerronnan että omaa muotoilijan kyvyn pelkistää ja nostaa esiin halutut yksityiskohdat, kuvailee työn arvioinut vanhempi yliopistolehtori Taina Rajanti Aalto-yliopistosta.
 
Porin yliopistokeskuksen Akateeminen karhu -tiedekilpailun tavoitteena on löytää tutkimuksesta kiinnostuneita nuoria, ja tarjota heille mahdollisuus näyttää kyntensä. Kilpailutyö voi olla esim. keksintö, essee tai humanistisesti painottunut tutkimustyö, taiteellinen työ tai näyttely. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2008 lähtien.

Lisätietoja:
Lisätietoja:
Professori Tarmo Lipping
Tutkimuksen johtoryhmän pj, Porin yliopistokeskus
tarmo.lipping@tut.fi, gsm 040 826 2860

Koordinaattori Piritta Huhta
Viestintäryhmän pj, Porin yliopistokeskus
piritta.huhta@ucpori.fi, gsm 040 826 2889