Kristian Kiilille akatemiatutkijan rahoitus

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 20 uudelle akatemiatutkijalle ja 30 uudelle tutkijatohtorille. TTY:sta akatemiatutkijan rahoituksen sai Kristian Kiili. Kiili työskentelee TTY:n Porin...

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 20 uudelle akatemiatutkijalle ja 30 uudelle tutkijatohtorille. TTY:sta akatemiatutkijan rahoituksen sai Kristian Kiili. Kiili työskentelee TTY:n Porin laitoksella tutkijana ja johtaa TUT Game Lab -tutkimusryhmää. Tällä hetkellä Kiili on vierailevana tutkijana Stanfordin yliopistossa.

Väitöskirjassaan TTY:lle vuonna 2005 Kiili käsitteli opetuspelien problematiikkaa sekä sitä, mitä pelaamalla oppiminen on ja miten opetuspelejä kannattaisi rakentaa. Kiilillä on lisäksi luokanopettajankoulutus Rauman opettajankoulutuslaitoksesta.

Suomen Akatemian rahoituksella Kristian Kiili tutkii peruskouluikäisten oppilaiden rationaalilukukäsitysten tukemista ja mallintamista pelien avulla.

Akatemiatutkijan tehtävä on tarkoitettu kokeneelle tutkijalle itsenäiseen tutkimussuunnitelman mukaiseen tieteelliseen työskentelyyn. Akatemiatutkijakauden tarkoituksena on antaa parhaille tutkijoille määräaikainen täysipäiväinen mahdollisuus pätevöitymiseen ylimpiin tutkijan tehtäviin tai muihin asiantuntijatehtäviin. Rahoitus on viisivuotinen.

Kristian Kiili sai viisivuotisen Suomen Akatemian akatemiatutkijan rahoituksen.