Länsi-Suomen Osuuspankin lahjoitus osoitus alueen vahvasta tuesta Satakunnan yliopistolliselle koulutukselle

Länsi-Suomen Osuuspankin hallitus on päättänyt aloittaa 1 miljoonan euron lahjoituksen suunnittelun satakuntalaiselle yliopistokoulutukselle. Lahjoituksen suunnittelu julkistettiin Länsi-Suomen Osuuspankin SuomiAreena-tilaisuudessa tänään. Porin...

Länsi-Suomen Osuuspankin hallitus on päättänyt aloittaa 1 miljoonan euron lahjoituksen suunnittelun satakuntalaiselle yliopistokoulutukselle. Lahjoituksen suunnittelu julkistettiin Länsi-Suomen Osuuspankin SuomiAreena-tilaisuudessa tänään. 

Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisillan mukaan lahjoitusuutinen on vahva osoitus siitä, että Satakunnan yliopistollisella koulutuksella on vankka alueellinen tuki. Multisilta näkee lahjoituksen myös luottamuksen osoituksena Porin yliopistokeskuksessa tehdystä työstä ja sen alueellisesta merkityksestä. 

- Aiomme jatkossakin kehittää yliopistojen ja satakuntalaisen elinkeinoelämän yhteistyötä. Toteutuessaan lahjoitus mahdollistaa Satakunnassa toimivien yliopistojen koulutuksen ja tutkimuksen uusien vahvuuksien kehittämisen, Multisilta muistuttaa.

Suomen yliopistokeskukset ovat antaneet hallitukselle lupauksen olla luomassa ja toteuttamassa uudenlaisia vuorovaikutuksen muotoja yliopistojen ja elinkeinoelämän välillä. Siihen on Multisillan mielestä Satakunnassa nyt hyvät edellytykset. 

- Toivon, että tällainen vahva alueellinen sitoutuminen yliopistolliseen koulutukseen nähdään ministeriössä vahvuutena ja että ministeriö on valmis kehittämään koulutusta ja tutkimusta yliopistokeskuksissa.

Länsi-Suomen Osuuspankin tiedote

Lisätietoja:

Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta
gsm 040 826 2910