Maija Hirvanen Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Vuoden Alumni

Maija Hirvanen Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Vuoden Alumni Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Vuoden Alumni 2014 -tunnustus myönnettiin koreografi, taiteilija Maija Hirvaselle, joka on valmistunut vuonna...

Maija Hirvanen Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Vuoden Alumni

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Vuoden Alumni 2014 -tunnustus myönnettiin koreografi, taiteilija Maija Hirvaselle, joka on valmistunut vuonna 2007 visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta taiteen laitoksen Porin yksiköstä. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu nimeää Vuoden Alumnin tunnustuksena taideteollisen ja arkkitehtuurin alan uraauurtavasta tai erinomaisesta työstä.

Hirvanen on helsinkiläinen koreografi ja taiteilija, jonka tuotanto on poikkitaiteellista, taiteen raja-aitoja ylittävää ja ennakkoluulotonta. Töissään hän on kiinnostunut mm. esityksistä yhteisöllisenä muistina, esityksen suhteista jokapäiväiseen mediaan ja uudelleen oppimisen mekanismeista. Hirvasen teoksia esitetään yhtä hyvin nykytaiteen foorumeilla kuin tanssi- tai esitystaiteen kontekstissakin ja niitä on ollut viime vuosina esillä mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Keravan taidemuseossa sekä lukuisilla tanssi- ja nykytaidefestivaaleilla (Seoul Performing Arts festivaali, Dansens Hus, Tukholma, Citylab Utrecht, Kiasma teatteri, Baltic Circle Festival, Helsinki, On Ice Melkwegissa, Amsterdam.) Soolo- ja ryhmäesitysten lisäksi Hirvanen on tehnyt yhteistöitä ja projekteja muiden taiteilijoiden kanssa. Hänen teoksensa ovat sijoittuneet näyttämöille, museoihin ja gallerioihin sekä paikkakohtaisiin sijainteihin kuten jäähalli, hotellihuone ja vanha linna.

Maija Hirvanen aloitti ensimmäisten opiskelijoiden joukossa visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmassa vuonna 2004. Tähän mennessä Porista on valmistunut 98 maisteria. Vuonna 2014 valmistuu sadas taiteen maisteri Porista ja samalla tulee täyteen 10 vuotta maisterikoulutusta Porissa.

Maija Hirvasen esittely