Marko Seppänen Associate Professoriksi TTY Porin laitokselle

(TTY:n uutinen 05.02.2015)Marko Seppänen on aloittanut Associate Professor -tehtävässä TTY:n Porin laitoksella 1.1.2015. Hänen tutkimusalansa kuuluu teollisuustalouden alaan ja keskittyy liiketoimintaverkostojen johtamiseen.– Teknologian kehitys on...

(TTY:n uutinen 05.02.2015)

Marko Seppänen on aloittanut Associate Professor -tehtävässä TTY:n Porin laitoksella 1.1.2015. Hänen tutkimusalansa kuuluu teollisuustalouden alaan ja keskittyy liiketoimintaverkostojen johtamiseen.

– Teknologian kehitys on vauhdikasta, ja meidän on löydettävä keinot kehityksen seurantaan ja hyödyntämiseen. Esimerkiksi teollinen internet tarjoaa yrityksille aivan uusia mahdollisuuksia, joita pitää etsiä nyt innovatiivisesti. Vain laaja-alaisella ajattelulla voidaan uudistaa liiketoimintaekosysteemejä ja -verkostoja, ja saavuttaa kestävää kilpailuetua suomalaiselle teollisuudelle, sanoo Marko Seppänen.

Avarakatseisena ja kehittämisorientoituneena tutkijana Seppänen osaa haistaa teknologian kehityksen synnyttämiä mahdollisuuksia yritystoiminnan uudistamisessa. Seppäsen verkostot kotimaassa ja ulkomailla ovat mainiota pääomaa Porin laitoksen opetus- ja tutkimustoiminnan kehittämisessä.

 

Parempi yhteiskunta teknologian radikaaleilla uudistuksilla

 

Tampereen teknillisen yliopiston missiona on olla teknologisen kehityksen tiennäyttäjä. Tähän Marko Seppänen uskoo, ja hänen mukaansa TTY:llä on erinomaiset edellytykset toimia edelläkävijänä ja vastata rohkeasti suuriin yhteiskuntaa ja teollisuutta kohtaaviin haasteisiin.  

– Teknologian kehitys ja kehittäminen avaavat mahdollisuuksia uudistaa radikaalisti olemassa olevia toimintatapoja ja tarjota samalla paremman yhteiskunnan meille kaikille. Tätä tutkimme muun muassa juuri alkaneessa Tekesin rahoittamassa, valmistavaa teollisuutta uudistavassa RAID-hankkeessa.

 

TTY:n kasvatti

 

Marko Seppänen on aiemmin työskennellyt TTY:n teollisuustalouden laitoksella, jossa hän on opettanut ja tutkinut monialaisesti. Tutkijan ura alkoi kannattavuuden johtamisen tutkimusryhmässä, josta hän siirtyi teknologia- ja innovaatiojohtamisen pariin.

Tieteellisiä artikkeleita Marko Seppäsellä on toistasataa. Hän on saanut Best Paper Award -palkinnon Academic Mindtrek Conferenssissa vuonna 2014 ja Solution Excellence Award -palkinnon TeleManagement Forumissa vuonna 2011.

Marko Seppänen Associate Professoriksi Porin laitokselle KUKA?

Marko Seppänen, s. 1975

Tärkeimmät tutkinnotTekniikan tohtori, Tampereen teknillinen yliopisto, teollisuustalouden laitos, 2008Diplomi-insinööri, Tampereen teknillinen yliopisto, teollisuustalouden laitos, 2001.Tärkeimmät virat ja tehtävätAssociate Professor, Tampereen teknillinen yliopisto, Porin laitos, 2015–CITER-tutkimusryhmän johtaja, Tampereen teknillinen yliopisto, teollisuustalouden laitos, 2008–2014Tutkija, Tampereen teknillinen yliopisto, teollisuustalouden laitos, Cost Management Center, 2001–2005.


Työn vastapainona ovat perhe sekä neljä koota: kuntoilu (kestävyyslajeissa), kokkaus, kirjallisuus ja kalastus.