MOOC-koulutus muuttaa yritysten osaamisen kehittämisen

Koulutus ja osaamisen hankinta elävät globaalin dataverkoston mahdollistamaa muutosvaihetta. Perinteinen opetus, koulutus ja perehdytys ovat saaneet rinnalle verkossa toimivan oppimisympäristön joka tarjoaa osaamisen hankkimiseen tai kehittämiseen...

Koulutus ja osaamisen hankinta elävät globaalin dataverkoston mahdollistamaa muutosvaihetta. Perinteinen opetus, koulutus ja perehdytys ovat saaneet rinnalle verkossa toimivan oppimisympäristön joka tarjoaa osaamisen hankkimiseen tai kehittämiseen kustannustehokkaan ja kansainvälisen vaihtoehdon.

Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitoksen AjATar-hanke pureutuu digitalisoitumisen, resurssitehokkuuden ja avoimen datan mahdollisuuksiin pk-yrityksissä. Samalla otetaan huomioon kestävään kasvuun ja ympäristöön liittyviä tekijöitä.

AjATar (Arviointia ja avoimuutta pk-yritysten tarpeisiin) tähtää siihen, että Satakunnan pienet ja keskisuuret yritykset kehittäisivät ja ottaisivat käyttöön uusia kokonaisvaltaisia tapoja ja keinoja yritystoimintansa moottoreiksi.

Ajatar-hanke ja UCPori Klubi järjestävät yhdessä teemabrunssin ja työpajan, jossa esitellään ICT:n mahdollistaman avoimen verkkokoulutuksen ja siihen liittyvien MOOC–kurssien hyödyntämismahdollisuuksia eri näkökulmista.
Tapahtuman tavoitteena on tiivistää yliopiston ja satakuntalaisten pk-yritysten yhteistyötä avointa verkkokoulutusta hyödyntävässä osaamisen hankinnassa. Ensimmäisessä työpajassa suunnitellaan MOOC-koulutuskokoelman sisältöä ja sen mahdollista koekäyttöä.

Esitykset ja työpaja ovat maksuttomia eivätkä ne edellytä teknistä taustatietoa tai aiempaa osallistumista avoimen koulutuksen teema-seminaareihin tai muuta aiempaa tietämystä aiheesta. Mukaan toivotaan yritysten osaamisen kehittämisestä vastaavia henkilöitä ja avointa asennetta.

Ilmoittaudu teemabrunssille 15.2. mennessä

Osallistu myös ICT-aiheiseen MOOC-kyselyyn 14.2. mennessä

Lue UCPoriNews -verkkolehden juttu aiheesta

Lisätietoja: janne.harjamaki@tut.fi