Pelillistämisen lahjoitusprofessuurilla innostunut vastaanotto

Porin yliopistokeskus ja Satakunnan korkeakoulusäätiö ovat neuvotelleet Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston kanssa pelillistämisen professuurin perustamisesta Porin yliopistokeskukseen. Satakunnan korkeakoulusäätiö kerää nyt yrityksiltä...

Porin yliopistokeskus ja Satakunnan korkeakoulusäätiö ovat neuvotelleet Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston kanssa pelillistämisen professuurin perustamisesta Porin yliopistokeskukseen. Satakunnan korkeakoulusäätiö kerää nyt yrityksiltä ja yhteisöiltä lahjoituksia professuurin rahoittamiseksi.

- Konsepti on herättänyt kiinnostusta yrityksissä. Minulle on tullut kyselyitä myös professuurin hakemisesta kiinnostuneilta tutkijoilta, paljastaa yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta.

Professuuri syventää yliopistojen yhteistyötä ja edistää monitieteistä tutkimus- ja opetusyhteistyötä Porin yliopistokeskuksessa. Professuuri on määrä täyttää vuoden 2016 alusta alkaen, mikäli tarvittava rahoitus saadaan kerättyä.

Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien dynamiikan ja mekaniikan soveltamista eri ympäristöissä, kuten erilaisissa verkkopalveluissa, koulutuksessa tai työelämässä.

- Tuomalla peleistä tuttuja mekaniikkoja tai käytänteitä työelämään voidaan nostaa tuottavuutta ja parantaa viihtyvyyttä työyhteisöissä, toteaa Skillpixels Oy:n perustaja Harri Ketamo.

Katso video pelillistämisen potentiaalista opetus-, kuntoutus- ja perehdytyskäytössä  

 

Lisätietoja:
ucpori.fi/en/gamification

Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta
gsm 040 826 2910, jari.multisilta@ucpori.fi

Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja
gsm 050 512 2571, sampsa.kataja@ jbeversheds.com