Pelintekoa vuorokauden ympäri Porin yliopistokeskuksessa

Turun yliopiston tiedoteTurun yliopiston digitaalisen kulttuurin opiskelijat järjestävät ensimmäistä kertaa Porin yliopistokeskuksessa kansainvälisen Global Game Jam -pelinkehitystapahtuman 20.1.–22.1.2017. Tapahtumaan osallistuvien tavoitteena on luoda...

Turun yliopiston tiedote

Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin opiskelijat järjestävät ensimmäistä kertaa Porin yliopistokeskuksessa kansainvälisen Global Game Jam -pelinkehitystapahtuman 20.1.–22.1.2017. Tapahtumaan osallistuvien tavoitteena on luoda uusi peli 48 tunnin aikana.

Game Jamissa vain mielikuvitus on rajana – pelit voivat olla osallistujien osaamisen ja kiinnostuksen mukaan joko digitaalisia tai ei-digitaalisia. Kaikkien rakennettujen pelien pitää liittyä tapahtuman alussa paljastettavaan teemaan. Tapahtuman aikana osallistujat luovat pelit ja kuvaavat niihin liittyvät ohjevideot YouTubeen.

Porin yliopistokeskuksen Game Jam -tapahtuma alkaa perjantaina 20.1. klo 17 avajaisseremonialla. Tämän jälkeen osallistujat jaetaan ryhmiin. Pelejä saa rakentaa 24 tuntia vuorokaudessa, mutta yöpymismahdollisuuksia yliopistokeskuksella ei ole. Pelien ja pelivideoiden on oltava valmiina sunnuntaina klo 15. Tapahtuman lopuksi pidetään katselmus laadituista peleistä ja pelivideoista.

Global Game Jam on maailman laajin pelinkehitystapahtuma, joka kokoaa yhteen pelinkehittäjät harrastelijoista ammattilaisiin. Kaiken kaikkiaan viikonlopun aikana pelejä rakennetaan ympäri maailman sadoissa eri Game Jam -lokaatioissa. Vuonna 2015 mukana oli yli 23 000 osallistujaa 72 eri maasta.

Porin yliopistokeskuksen Game Jam on osa koko Suomen kattavaa Finnish Game Jam -verkostoa. Suomi on yksi aktiivisimmista Game Jam -maista, ja tänä vuonna Suomi jammailee mukana jo kahdeksatta kertaa. Myös suomalainen peliteollisuus on tapahtumassa vahvasti läsnä.

Finnish Game Jam Pori -tapahtuma on suunnattu kaikille UCPorin opiskelijoille, ensisijaisesti digitaalisen kulttuurin Game Jam -kurssille osallistuville. Tapahtuma on ilmainen. Maksimiosallistujamäärä on 50 henkilöä. Osallistujat voivat ilmoittautua tapahtumaan FGJ Pori eventbrite-sivustolla 13.1.2017 mennessä.

Ilmoittautuminen 13.1.2017 mennessä
Lisätietoa

Yhteystiedot:
FGJ Pori vastuujärjestäjä
Ville Nikander
puh. 040 572 6658
sähköposti vmnika@utu.fi