Pelitutkimuksen superviikko Porin yliopistokeskuksessa 8.-11.5.2017

Porin yliopistokeskus toimii tällä viikolla kansainvälisen pelitutkimuksen näyttämönä. Viikko kokoaa Puuvillan suojiin yli sata pelitutkimuksen asiantuntijaa.

Maanantaina 8.5. järjestettävän Pelitutkimuksen päivän teemana on suomalainen Pokémon-pelitutkimus, jota esitellään sekä tohtorikoulutettava Johannes Kosken (Turun yliopisto) keynote-puheenvuorossa että tutkimusesityskimarassa. Lisäksi päivässä palkitaan pelialan vuoden opinnäytetyökilpailun voittajat.

Maanantaina iltapäivällä on myös Serious Games Rapid Prototyping Workshop. Työpajassa sukelletaan syvälle pelillistämisen ytimeen ja tarkoitus on parissa tunnissa luoda hyötypelien prototyyppejä. Workshopin järjestävät yhteistyössä IGDA Satakunta, GamiFIN 2017 -konferenssi sekä Hype ja SeGaBu-hankkeet. Työpajan vetää Heli Tolonen Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Tiistaina 9.5. alkava kaksipäiväinen GamiFIN 2017 -konferenssi on pelillistämisen tutkijoiden, asiantuntijoiden ja teollisuuden edustajien moniulotteinen kohtaamispaikka. Ensimmäistä kertaa järjestettävä konferenssi on herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Mukana on asiantuntijoita Suomen lisäksi Kreikasta, Hollannista, Venäjältä, Irlannista, Kiinasta sekä Jordaniasta.

Konferenssin key note -puhujiksi on kiinnitetty pelillistämisen kansainvälisiä huippunimiä: Dr. Sylvester Arnab (Coventry University, UK), Dr. Sebastian Deterding (University of York, UK) ja UCPorin pelillistämisen professori Juho Hamari (Tampereen teknillinen yliopisto ja Turun yliopisto).

GamiFIN 2017 esittelee tuoreimpia tutkimustuloksia tulevaisuuden yhteiskuntaa ajatellen niin pelillistämisen, teknologian, median kuin digitaalisen kulttuurinkin näkökulmista. Konferenssi toteutetaan yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston (TUT Game Lab) ja Turun yliopiston (digitaalisen kulttuurin oppiaine) kanssa.  Tapahtumaa sponsoroivat Gamelayer ja Cloudriven.

Viikon loppupuolella torstaina 11.5. Porin yliopistokeskuksen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkijat ja jatko-opiskelijat kokoontuvat Get Together -tapahtumassa pelillistämisteemalla professori Juho Hamarin johdolla.

Lisätietoja:
GamiFIN 2017 -konferenssi
Porin yliopistokeskuksen johtaja Jari Multisilta, p. 040 826 2910, jari.multisilta@ucpori.fi

Serious Games Rapid Prototyping Workshop & Get Together
Koordinaattori Pauliina Tuomi, p. 040 826 2938, pauliina.tuomi@tut.fi

Pelitutkimuksen päivä
Tohtorikoulutettava Usva Friman usva.friman@utu.fi