Porin kaupunkitutkijat kokoontuvat

Maapallon kattava kaupungistumiskehitys kietoo ympärilleen laajan kirjon ihmiskuntaa koskettavia kysymyksiä. Kaupunki tutkimuskohteena on hyvin poikkitieteellinen. Siksi eri tieteenalojen ja ammattikuntien kiinnostukset risteävät usein luovilla tavoilla...

Maapallon kattava kaupungistumiskehitys kietoo ympärilleen laajan kirjon ihmiskuntaa koskettavia kysymyksiä. Kaupunki tutkimuskohteena on hyvin poikkitieteellinen. Siksi eri tieteenalojen ja ammattikuntien kiinnostukset risteävät usein luovilla tavoilla itse kohteessa - kaupungissa. Kaupunkitutkimusta tekevät voivat myös välillä huomata, että oman tieteenalan tai ammattikunnan selitykset, menetelmät ja kysymyksenasettelut voivat olla riittämättömiä uuden ymmärryksen rakentamisessa.

Porissa tehdään runsaasti kaupunkitutkimusta eri saroilla. Porin kaupungin kaavoitusarkkitehti Daniel Nagy ja Tampereen yliopiston Antti Wallin ottivat asiakseen koota yhteen Porissa toimivia kaupunkitutkijoita ja kaupunkitutkimuksen ystäviä. Paikalle Aalto-yliopiston ateljeehen saatiin hyvä joukko paikallisia kaupunkitutkijoita suunnittelemaan uutta vertaisryhmää.

Uuden ryhmän on tarkoitus kokoontua kerran kuukaudessa. Näissä kokoontumisissa osallistujat esitelevät laajasti omia töitään, kuten tutkimuksia, suunnitelmia ja tutkimussuunnitelmia. Erityisen tärkeänä tehtävänä koettiin kokemusten ja ideoiden välittäminen sekä uusien tutkimus- ja opetusyhteistyön virittäminen. Ennen kaikkea ryhmän muoto haluttiin pitää avoimena uusille ideoille ja tehtäville.

Porin kaupunkitutkijoiden seuraavaksi kokoontumispäiväksi on alustavasti sovittu tammikuun 17. päivä. Tapaamisiin toivotaan jatkossakin uusia kaupunkitutkimuksen ystäviä. Mukaan pääset kirjoittamalla muutaman lauseen kiinnostuksestasi kaupunkitutkimukseen (antti.wallin@uta.fi).

Tervetuloa!
Porin kaupunkitutkijat


Lisätietoja
Antti Wallin
antti.wallin@uta.fi
040 8497215