Porin Puuvilla investoi aurinkoenergiaan

Porin Puuvilla investoi aurinkoenergiaan – järjestelmä yksi Suomen suurimmista Porin Puuvilla investoi aurinkosähköjärjestelmään, josta tulee yksi Suomen suurimmista kiinteistökohtaisista aurinkosähkövoimaloista. Kauppakeskus Puuvillan katolle...

Porin Puuvilla investoi aurinkoenergiaan – järjestelmä yksi Suomen suurimmista

 

Porin Puuvilla investoi aurinkosähköjärjestelmään, josta tulee yksi Suomen suurimmista kiinteistökohtaisista aurinkosähkövoimaloista. Kauppakeskus Puuvillan katolle asennetaan 2 226 aurinkopaneelia, jotka tuottavat vuosittain noin 534 000 kWh aurinkosähköä. Määrä vastaa 266 kerrostaloasunnon vuosittaista sähkön kulutusta. Aurinkovoimalan nimellisteho on 601 kWp. Puuvillan aurinkovoimalan suunnittelee ja paneelit toimittaa Naps Solar Systems Oy, joka on kotimainen aurinkosähköjärjestelmien asiantuntija. Aurinkosähköjärjestelmän rakennustyöt alkavat heti vuodenvaihteen jälkeen. Ko. investointi luo ympäristöystävällisen jatkumon nykyiselle geoenergian hyödyntämiselle Puuvillassa. Geoenergiaa käytetään sekä kiinteistön jäähdytykseen että lämmitykseen. Ensimmäisen kokonaisen toimintavuoden aikana geoenergialla tuotettiin Kauppakeskus Puuvillan vuotuisesta lämmitys- ja jäähdytysenergia tarpeesta 98 %. Kauppakeskus Puuvillalle on myönnetty LEED-platina -tason ympäristösertifikaatti, joka on korkein mahdollinen. KTI:n tutkimuksen mukaan Puuvilla on Suomen vähäpäästöisin kauppakeskus.

-Aurinkovoimala tukee vahvasti ympäristöarvojamme, jotka ovat olennainen osa liiketoimintaamme. Työskentelemme aktiivisesti sekä tilojen että tilankäyttäjien energiankäytön tehostamiseksi, sanoo Puuvillan kiinteistöjohtaja Juha Veistonen .

Puuvillaan on tämän syksyn aikana asennettu kaksi uutta keskinopeaa latauspistettä sähköautoille. Puuvillassa on jo aiemmin ollut käytössä kahdeksan hidasta sähköauton latauspistettä. KEBA KeContact -latauslaitteiden toimittaja on Plugit Finland Oy. Porin kaupunki on liittynyt Suomen suurimpana kuntana hiilineutraaliutta tavoittelevien paikkakuntien joukkoon. Aurinkovoimalahankkeen myötä Puuvilla tukee osaltaan tämän tavoitteen saavuttamista.

Lisätietoja:

Juha Veistonen, kiinteistöjohtaja, Porin Puuvilla Oy, p.044 970 6068

Timo Valtonen, toimitusjohtaja, Renor Oy, p. 050 364 8737

Puuvilla on kaupunkikortteli, jossa historiallinen kulttuurimiljöö yhdistyy ainutlaatuisella tavalla moderniin kauppakeskukseen. Puuvilla muodostaa Satakunnan vetovoimaisimman kaupan, palvelujen, tapahtumien ja tulevaisuudessa myös asumisen keskittymän. Puuvillan Kauppakeskuksessa on yli 60 liikettä ja 2000 maksutonta pysäköintipaikkaa. Porin Puuvilla Oy:n omistavat tasavertaisin osuuksin Renor ja Ilmarinen.

Lue lisää täältä