Ratkaisu 100 –haastekilpailun voitto Headai tekoälypalvelulle

Sitran Ratkaisu 100 –innovaatiokilpailu ratkesi eilen 16.11.2017 ja miljoonan euron palkinto jaettiin puoliksi kahden kilpailussa mukana olleen ratkaisun kesken. Headai ja Positiivinen CV saavat molemmat 500 000 euron rahoituksen.Haasteena kilpailussa...

Sitran Ratkaisu 100 –innovaatiokilpailu ratkesi eilen 16.11.2017 ja miljoonan euron palkinto jaettiin puoliksi kahden kilpailussa mukana olleen ratkaisun kesken. Headai ja Positiivinen CV saavat molemmat 500 000 euron rahoituksen.

Haasteena kilpailussa oli kehittää ratkaisuja osaamisen parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen entistä kansainvälisemmässä maailmassa. Päätöksen voittajasta teki Sitran ulkopuolinen, seitsenhenkinen tuomaristo. Arviointikriteereinä tuomaristolla olivat ratkaisun vaikuttavuus, innovatiivisuus ja toteutuskelpoisuus.

Headai on porilainen tekoäly-yritys, jota luotsaa Tampereen teknillisen yliopiston dosentti Harri Ketamo. Headaissa tekoäly kartoittaa ihmisten osaamista verkon avointa dataa hyödyntämällä. Ratkaisun avulla esimerkiksi julkinen sektori tai yritykset näkevät, mitä osaamista tällä hetkellä on sopivasti ja mitä ei. Näin voidaan helpommin arvioida, miten työntekijöitä pitää uudelleen kouluttaa tai minkälaista koulutusta tarjota kansalaisille.

- Headai hyödyntää tekoälyä ja avointa dataa innovatiivisesti. Ratkaisu katsoo rohkeasti tulevaisuuteen ja se erottuu muista kilpailussa mukana olleista ideoista omintakeisuudellaan, kommentoi Ratkaisu 100 -tuomariston jäsen, Gofore Oy:n toimitusjohtaja Timur Kärki.

Ratkaisulla on myös valmius edistää muiden kilpailuun osallistuneiden ratkaisujen ideoita ja toteuttaa näin Suomi100-teemaa yhdessä.

Toinen kilpailussa palkituista ratkaisuista on laaja-alaisten taitojen ansioluettelo Positiivinen CV, jonka avulla lapsi ja nuori oppii tunnistamaan osaamistaan laajasti.

Lue lisää

http://www.headai.com/

https://www.positiivinencv.fi/