Satakunnan korkeakoulut haluavat energistä yhteistyötä

Satakunnan korkeakoulut haluavat energistä yhteistyötä Satakunnan korkeakoulujen (Satakorkea) yhteistyön kulmakiviä ovat opiskelijoiden hyvinvointi, yhteiskampus, mobiilioppiminen ja -työnteko sekä markkinointi ja viestintä. Painopisteet sisältyvät...

Satakunnan korkeakoulut haluavat energistä yhteistyötä

Satakunnan korkeakoulujen (Satakorkea) yhteistyön kulmakiviä ovat opiskelijoiden hyvinvointi, yhteiskampus, mobiilioppiminen ja -työnteko sekä markkinointi ja viestintä. Painopisteet sisältyvät uuteen, vuoteen 2015 ulottuvaan strategiaan.

– Voimavarat yhdistämällä voidaan tarjota osaamista ja palveluja, joita yksittäisen korkeakoulun ei ole mahdollista tarjota. Näin varmistetaan monipuolisen korkeakoulutuksen ja korkeatasoisen osaamisen pysyvyys alueella. Tuemme osaamisellamme myös maakunnallisten tavoitteiden toteutumista, kertoo Satakorkean johtoryhmän puheenjohtaja Kirsi Sirola Diakonia-ammattikorkeakoulusta.

Sirolan mukaan yhteistyön tavoitteena on kansallisilla ja kansainvälisillä kumppanuuksilla vahvistettu saumattomasti toimiva ja omaleimainen osaamisverkosto.

– Haluamme olla myös valtakunnallisesti tunnettu opiskelijahyvinvoinnin edistäjä.

Korkeakoulut aloittivat strategisen yhteistyön vuonna 2008. Satakorkean puitteissa toimii useita kehittämisryhmiä ja korkeakoulut ovat panostaneet muun muassa yhteiseen opintotarjontaan, verkko-opetukseen, yrittäjyyteen ja kansainvälisyyteen liittyviin seminaareihin ja tapahtumiin sekä markkinointiin ja opiskelija-alennusten hankkimiseen (Siivu.fi).

Satakorkeaan kuuluvat Diakonia-ammattikorkeakoulu, Porin yliopistokeskus, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston opettajankoulutuslaitos, Rauma. Satakunnan korkeakouluissa opiskelee yli 10 000 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa.

Strategiateksti on luettavissa netissä.

Lisätietoja:
Johtaja Kirsi Sirola, Diakonia-ammattikorkeakoulu, 040 840 0465