Satamittarin uutisia: Porin ja Rauman väkiluku selvässä nosteessa viime vuonna.

Satamittarin uutisia: Porin ja Rauman väkiluku selvässä nosteessa viime vuonna.Satakunnan väki väheni vuoden 2013 aikana 378 henkeä, mikä on samaa luokkaa kuin vuotta aiemmin. Porin väkiluku kohosi 212 henkeä ja Rauman 137 henkeä. Kankaanpään...

Satamittarin uutisia: Porin ja Rauman väkiluku selvässä nosteessa viime vuonna.

Satakunnan väki väheni vuoden 2013 aikana 378 henkeä, mikä on samaa luokkaa kuin vuotta aiemmin. Porin väkiluku kohosi 212 henkeä ja Rauman 137 henkeä. Kankaanpään asukasluku kääntyi lievään nousuun (+15) pitkän tauon jälkeen. Se loivensi osaltaan Pohjois-Satakunnan väestökatoa. Myös Eurajoen väkiluku nousi hivenen (+9). Muissa kunnissa väki väheni. Porin ja Rauman seutukuntien väkiluku laski edelleen keskuskaupunkien noususta huolimatta. Satakunnan väki on edelleen Suomen keskiarvoa iäkkäämpää. Etenkin Pohjois-Satakunnassa ero on suuri. Vuoden 2013 aikana työikäinen väestö kutistui maakunnassa suhteellisen paljon.

Tarkemmat tiedot kuntataulukoista, joihin on päivitetty v. 2013 lopulliset väkiluvut sekä ikäjakaumat. Lisäksi väestönmuutos- ja väestörakenne-sivuille on päivitetty v. 2013 lopullisia tietoja.