Syksyn uudet vaihto-opiskelijat yliopistokeskuksessa

Porin yliopistokeskukseen saapui taas uusia vaihto-opiskelijoita. Vaihto-ohjelmaa on toteutettu Porin yliopistokeskuksessa neljä vuotta TTY Porin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön yhteistyönä.  Yhteensä 26 opiskelijaa 11 eri...

Porin yliopistokeskukseen saapui taas uusia vaihto-opiskelijoita. Vaihto-ohjelmaa on toteutettu Porin yliopistokeskuksessa neljä vuotta TTY Porin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön yhteistyönä.  Yhteensä 26 opiskelijaa 11 eri yliopistosta tulevat Saksasta, Ranskasta, Tšekistä ja Espanjasta.

Kv-opiskelijat perehdytettiin yliopistokeskukseen orientaatiopäivillä 21.-23.8. Jokaiselle vaihto-opiskelijalle on nimetty opiskelijatutor. Yliopistokeskuksen kv-tutorit tutustuttavat ulkomaisia opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja auttavat heitä käytännön asioissa. Vaihto-opiskelijat opiskelevat samoilla kursseilla kuin suomalaiset opiskelijat.

Vaihto-ohjelman saama opiskelijapalaute on ollut hyvin positiivista. Erityisesti kehuja ovat saaneet rento opiskeluilmapiiri ja opiskelijatutoreiden tarjoama apu.

Kolme viime syksynä yliopistokeskuksessa opiskellutta vaihto-opiskelijaa on parhaillaan Porissa lomamatkalla. He tulivat tapaamaan porilaisia tuttujaan ja osallistumaan opiskelijatapahtumiin. Vaihto-ohjelma luokin uusia ystävyyssuhteita ja tukee myös suomalaisten opiskelijoiden kotikansainvälistymistä.

Lisätietoja vaihto-ohjelmasta antavat:
Kimmo Ahonen (TTY Pori)
040 826 2735
kimmo.ahonen@tut.fi

Anu Lähteenmäki-Uutela (TY/TuKKK)
050 520 0799
anu.lahteenmaki-uutela@utu.fi