Syksyn uudet vaihto-opiskelijat yliopistokeskuksessa

Elokuussa 2014 Porin yliopistokeskukseen saapuu taas uusia vaihto-opiskelijoita. Opiskelijat tulevat ERASMUS -vaihtoon Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitokselle ja Turun yliopiston...

Syksyn uudet vaihto-opiskelijat yliopistokeskuksessa

Elokuussa 2014 Porin yliopistokeskukseen saapuu taas uusia vaihto-opiskelijoita. Opiskelijat tulevat ERASMUS -vaihtoon Tampereen teknillisen yliopiston Porin laitokselle ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikköön.  Yhteensä 24 opiskelijaa 11 eri yliopistosta saapuu syksyllä Saksasta, Ranskasta, Tšekistä, Espanjasta ja Puolasta.  Heistä neljä jatkaa koko vuoden, ja kevääksi on tulossa lisää opiskelijoita.

Kv-opiskelijat perehdytetään yliopistokeskukseen orientaatiopäivillä 26.-28.8. Sen järjestää TTY:n ja TuKKK:n yhteinen kv-toimisto, joka on nyt muuttanut huoneeseen 239.  Jokaiselle vaihto-opiskelijalle nimetään suomalainen opiskelijatutor, joka auttaa opintoihin ja opiskelijaelämään tutustumisessa. Pointerilla ja ainejärjestöillä on myös tärkeä rooli opiskelijoiden vastaanottamisessa.

Yliopistokeskuksen ensimmäiset vaihto-opiskelijat saapuivat syksyllä 2013. Vaihto-opiskelijoiden määrä on kasvussa, ja edellisten opiskelijoiden hyvät kokemukset ovat lisänneet kiinnostusta Porin yliopistokeskusta kohtaan. Yliopistokeskuksen englanninkielinen kurssitarjonta on myös laajentunut. Vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisessa ja tapahtumien järjestämisessä tehdään tiivistä yhteistyötä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa.

Lisätietoa TTY:n ja TuKKK:n yhteisestä englanninkielisestä opetustarjonnasta löytyy sivuilta: www.ucpori.fi/exchange ja kv-toimistosta:

Kimmo Ahonen, kimmo.ahonen(at)tut.fi, puh. 040 8262735
Tanja Mönkkönen, tanja.monkkonen(at)utu.fi, puh. 050 5200779


ps. Muistathan myös tavarakeräyksen vaihto-opiskelijoille Lue lisää