Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toimintaa Porissa järjestellään uudelleen

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toimintaa Porissa järjestellään uudelleen(Aalto-yliopisto tiedote) Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu neuvottelee Porin yliopistokeskukseen sijoittuvien toimintojensa mahdollisista muutoksista. Visuaalisen...

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toimintaa Porissa järjestellään uudelleen

(Aalto-yliopisto tiedote)

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu neuvottelee Porin yliopistokeskukseen sijoittuvien toimintojensa mahdollisista muutoksista.
 
Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelman sekä Creative Business Management (CBM) -maisteriohjelman toteuttaminen nykymuodossaan lopetetaan Aalto-yliopiston tutkinnonuudistuksen myötä syksyllä 2014. Lakkautettavissa ohjelmissa on yhteensä 78 opiskelijaa. Kaikkien Porissa jo opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden opinnot turvataan.
 
Vaikka lakkautettavat maisteriohjelmat ovat olleet monessa suhteessa toimivia ja onnistuneita, ne eivät olisi tulevaisuudessa kansainvälisesti kilpailukykyisiä. Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille erinomaiset mahdollisuudet monialaisiin opintoihin, joita ei ole mahdollista hyödyntää täysimääräisesti Porissa.
 
Aalto-yliopisto pyrkii säilyttämään asemansa vahvana alueellisena toimijana Porin yliopistokeskuksessa ja Porin alueella. Se käy neuvotteluja Porin yliopistokeskuksen ja Porin kaupungin kanssa uudesta toimintamallista, jossa korostuisi projektiperusteinen opetus Porissa. Malli toisi sekä Aalto-yliopistolle että alueellisille toimijoille mahdollisuuden toteuttaa Porissa ja Satakunnassa monitieteistä opetus- ja tutkimustoimintaa entistä laajemmin. Uutta toimintamallia koskevat päätökset pyritään tekemään syksyn aikana, ja toiminta käynnistyisi 2015 vuoden alusta.
 
Uudelleenjärjestelyistä ei arvioida aiheutuvan henkilöstön vähentämistarvetta, mutta joidenkin työntekijöiden osalta muutos voi tarkoittaa työskentelypaikkakunnan muuttumista. Aalto-yliopisto on käynnistänyt uudelleenjärjestelyitä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on yhdeksän henkilöä.
 
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululla ja sen edeltäjillä on ollut toimintaa Porin yliopistokeskuksessa vuodesta 2002.
 
Lisätietoja:
 
Vt. johtaja Taina Rajanti
p. 050 384 5662
taina.rajanti(at)aalto.fi
 
Dekaani Helena Hyvönen
p. 050 324 3657
helena.hyvonen(at)aalto.fi
 
Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu