Tampereen yliopiston Porin yksikössä juhlitaan ensimmäistä vuosikymmentä

Tampereen yliopiston Porin yksikössä juhlitaan ensimmäistä vuosikymmentäTampereen yliopiston Porin yksikkö juhlii 8. toukokuuta 10 toimintavuottaan yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen paneelilla, illallisella ja musiikilla. Porin yksikkö on osa...

Tampereen yliopiston Porin yksikössä juhlitaan ensimmäistä vuosikymmentä

Tampereen yliopiston Porin yksikkö juhlii 8. toukokuuta 10 toimintavuottaan yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen paneelilla, illallisella ja musiikilla.

Porin yksikkö on osa Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikköä ja sen toimitilat ovat Porin yliopistokeskuksessa. Yksikön opiskelijoista valmistuu yhteiskuntatieteiden kandidaatteja, maistereita ja tohtoreita sosiaalityön ja sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmissa. Maisteriohjelmia on kaksi: hyvinvointipalvelujen järjestäminen ja työ ja hyvinvointi.

Porin yksikössä opiskelee noin 200 tutkinto-opiskelijaa ja lisäksi avoimen yliopiston opiskelijoita. Henkilökuntaa on 14 henkeä.

Yliopistokeskuksessa opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella muiden yliopistokeskuksessa toimivien oppilaitosten oppiaineita sekä ottaa aineyhdistelmäänsä avoimessa yliopistossa tarjottavia opintoja.

Työelämän ja hyvinvoinnin tutkimusta

- Aikuisopiskelijoita on TaY:n Porin yksikössä aina ollut suhteellisesti paljon enemmän kuin Tampereen pääkampuksella ja aikuisopiskelijoiden merkitys on parin viime vuoden aikana edelleen vahvistunut, koska vuodesta 2013 alkaen opiskelijoita on otettu Porin yksikön tutkinto-opiskelijaksi vain erilisvalinnan kautta. Hakijoita on ollut runsaasti varsinkin Työn ja hyvinvoinnin maisteriohjelmaan, Hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelmaan ja Sosiaalityön maisteriohjelmaan, kertoo Porin yksikköä vetävä yliopistonlehtori Jukka Niemelä.

- Porin yksikön toimintaa on toistaiseksi rahoitettu pääsiassa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR:n) ja Porin kaupungin varoilla. Vuodesta 2015 alkaen opetus- ja tutkimustehtävät siirtyvät pääosin yliopiston perusrahoituksen piiriin. Porin kaupungin ja EAKR:n taloudellinen tuki yksikön toiminnalle on kuitenkin tulevaisuudessakin varsin tärkeä, toteaa Niemelä.

Porin yksiköstä on valmistunut vuosien mittaan kaikkiaan 107 maisteria, joista vuonna 2013 suoritti maisterin tutkinnon 21. Yksikön henkilökunnan tutkimus on keskittynyt työelämän ja hyvinvoinnin kysymyksiin.

Tampereen yliopiston Porin yksikön 10-vuotisjuhlat järjestetään 8.5.2014 klo 17.45 koulutus- ja juhlatalo Mekanissa. Kutsuvierastilaisuuten on kutsutttu yksikön yhteistyökumppaneita Tampereen yliopistosta, Porin yliopistokeskuksesta ja Satakunnasta. Juhlapaneelin aiheena on ”Onko yhteiskuntatieteellisellä tutkimuksella sosiaalista tilausta?” ja siihen ottavat osaa tutkimusprofessori Jussi Simpura, apulaispoliisipäällikkö Timo Vuola, yliopistolehtori Heli Valokivi, yksikköjohtaja, professori Risto Kunelius ja kehittämispäällikkö Timo Aro. Paneelin puheenjohtajana toimii professori Antti Saloniemi.