Terveisiä maailmalta: Kontakteja, elämyksiä ja ripaus onnea

Porin yliopistokeskuksen tutkijat osallistuvat aktiivisesti kansainvälisiin konferensseihin. Esittelemme loppusyksyn aikana konferenssimatkojen antia, tunnelmia ja kohtaamisia tutkijoiden itsensä kertomana. Ensimmäisenä maailmanmatkaajana...

Porin yliopistokeskuksen tutkijat osallistuvat aktiivisesti kansainvälisiin konferensseihin. Esittelemme loppusyksyn aikana konferenssimatkojen antia, tunnelmia ja kohtaamisia tutkijoiden itsensä kertomana. Ensimmäisenä maailmanmatkaajana yliopistonlehtori Kirsi-Mari Kallio (TuKKK).

Kontakteja, elämyksiä ja ripaus onnea

Osallistuin 20th International Research Society on Public Management (IRSPM) -konferenssiin, joka järjestettiin juhlavuoden kunniaksi Hong Kongissa, Kiinassa, 13.–15.4. 2016. Kyseessä on Euroopan suurin ja arvostetuin julkisen sektorin hallintoon ja johtamiseen keskittyvä konferenssi.

Konferenssi oli hyvin kansainvälinen ja sinne osallistui noin 2000 tutkijaa eri puolilta maailmaa. Minulta oli hyväksytty konferenssissa esiteltäväksi kaksi tutkimuspaperia: Measuring Performance in Finnish Universities: Struggling with Institutional Complexity, joka oli kirjoitettu yhdessä Tomi Kallion ja Giuseppe Grossin (Kristianstad University, Ruotsi) kanssa, sekä University performance measurement in the post-NPM era: Contradictory goals, jonka kirjoitin yhdessä Päivikki Kuoppakankaan kanssa. Minä esitin ensimmäisen paperin, ja kanssani konferenssiin matkustanut Päivikki esitti toisen paperin. Matkassa oli mukana myös Terhi Tevameri, joka niin ikään esitteli omaa tutkimustaan konferenssissa.

Konferenssin tieteellinen anti oli korkeatasoinen, ja saimme erittäin hyvät kommentit tutkimuspapereihimme. Erityisesti minun ja Päivikin paperin kohdalla olimme todella onnekkaita; olimme aikeissa lähettää paperin myöhemmin arvioitavaksi juuri tiettyyn journaaliin, jonka päätoimittaja oli konferenssissa nimetty paperimme kommentaattoriksi! Kaiken kukkuraksi päätoimittaja piti paperista ja antoi meille vielä käsin kirjoitetun liuskan täynnä ehdotuksia paperin parantamiseksi. Nyt tämä paperi on jatkojalostettu näiden kommenttien perusteella ja lähetetty review-prosessiin.

Lisäksi tapasin konferenssin aikana muita itselleni läheisiä kollegoja esimerkiksi Ruotsista ja Alankomaista. Sain myös joitakin uusia tärkeitä kontakteja tulevaisuutta ajatellen. 
Hong Kong kaupunkina tarjosi upeat puitteet konferenssille, vaikkakin kaikeksi harmiksi sää oli hyvin sateinen ja pilvinen koko konferenssin ajan. Konferenssiohjelmaan kuulunut jokilaivaristeily sekä konferenssi-illallinen ainakin jäivät mieleen elämyksinä, joita en heti unohda.

Kirsi-Mari Kallio, KTT, yliopistonlehtori, Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö

Terhi Tevameri, Kirsi-Mari Kallio ja Päivikki Kuoppakangas Hong Kongin yössä.

Terhi Tevameri, Kirsi-Mari Kallio ja Päivikki Kuoppakangas Hong Kongin yössä.