TiedeAreena tulee taas 22.9.2017

Porin yliopistokeskuksen tutkijoita ja tutkimusta tutuksi tekevä TiedeAreena-yleisötapahtuma järjestetään tänä vuonna kahdennentoista kerran. Tapahtuman yhteydessä toteutetaan ajankohtaisia tutkimusaiheita esittelevä tutkimusseminaari, jonka kaikki 24...

Porin yliopistokeskuksen tutkijoita ja tutkimusta tutuksi tekevä TiedeAreena-yleisötapahtuma järjestetään tänä vuonna kahdennentoista kerran. Tapahtuman yhteydessä toteutetaan ajankohtaisia tutkimusaiheita esittelevä tutkimusseminaari, jonka kaikki 24 suomenkielistä 15-minuuttista esitystä ovat suurelle yleisölle avoimia. Teemoja ovat yhteiskunnan digitalisoitumisen uhat ja mahdollisuudet, asiantuntijaorganisaatiot ja -palvelut verkostoissa, kulttuurien ja yhteiskuntien resilienssi, ihminen, energia ja ympäristö sekä pelillistäminen. Seminaaripapereiden abstrakteista kootaan lisäksi yliopistokeskuksen yhteinen julkaisu. Opetushenkilökunnan toivotaan tuovan ryhmiään ja kannustavan opiskelijoitaan osallistumaan teemasessioihin!
 
Yliopistokeskuksen kirjastossa on TiedeAreenan kunniaksi esillä Lue ja tiedä –julkaisunäyttely. Lounasajan jälkeen klo 13.00-14.00 tarjolla on yrittäjän ja vapaan tutkijan Harri Ketamon yleisölle avoin tutkimusseminaarin keynote-luento Voiko tekoäly saavuttaa tietoisuutta?
 
Alkuillasta kannattaa suunnata KulttuuriKulmaan, jossa tempaudutaan mukaan Porin filosofisen seuran isännöimään kapakkakeskusteluun ja pohditaan, ratkaiseeko panpsykismi tietoisuuden arvoituksen. Sen jälkeen irti pääsee viisi tutkijaa, jotka kilvoittelevat yleisön suosiosta 10-minuuttisilla Science Slam -esityksillä. Kolmihenkinen raati antaa osallistujille palautetta, mutta voittajan valitsee yleisö.

Yliopistokeskuksen sidosryhmille, alumneille, henkilökunnalle ja opiskleijoille tarkoitettu perinteinen iltajuhla alkaa tohtorikulkueella, jonka toteutamme ”ucporilaisittain” turhaa protokollaa välttäen. TiedeAreena-iltajuhlan juhlapuheen pitää Tampereen teknillisen yliopiston rehtori Mika Hannula. Juhlassa palkitaan tutkimuksen johtoryhmän valitsema Vuoden tutkija sekä viestintäryhmän nimeämä Vuoden tiedeviestijä. Niin ikään illan aikana julkistetaan Akateeminen karhu –tiedekilpailun voittaja. Virallisen osuuden jälkeen noin klo 22.15 aulassa on cocktailtilaisuus, jossa nautimme hyvästä seurasta ja musiikista.
 
TiedeAreena on osa Porin Päivän ohjelmistoa.
 
Ohjelma ja ilmoittautuminen iltajuhlaan:
www.tiedeareena.fi 
tiedeareena