TiedeAreena päästää tutkijat irti 27.–28.9.

TiedeAreena päästää tutkijat irti 27.–28.9.Porin yliopistokeskuksen kaikille avoin maksuton TiedeAreena-tapahtuma 27.–28.9. jalkauttaa tutkijat mm. lasten pariin, museoon ja kapakkaan. Rosenlew-museossa ja Luontotalo Arkissa on Turun yliopiston...

TiedeAreena päästää tutkijat irti 27.–28.9.

Porin yliopistokeskuksen kaikille avoin maksuton TiedeAreena-tapahtuma 27.–28.9. jalkauttaa tutkijat mm. lasten pariin, museoon ja kapakkaan. Rosenlew-museossa ja Luontotalo Arkissa on Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman osittain tuottamia näyttelyitä maustettuna nonstop-esittelykierroksilla ja keskustelutilaisuuksilla. Puuvillan historia ja tulevaisuus lyövät kättä yliopistokeskuksessa: kulttuuriperinnön opiskelija Anu Virtanen esittelee The Past and Present of Pori Cotton Factory -sivustoa ja Kauppakeskus Puuvillan pääsuunnittelija arkkitehti Petri Pussinen 3D-mallinnuksia Puuvillan tulevaisuudesta.

Yleisöluentoja on tarjolla sekä lapsille että aikuisille. Illalla voi pistäytyä Ravintola KulttuuriKulmassa, jossa käydään ensin kapakkakeskustelua ja päästetään sitten tutkijat lavalle lumoamaan yleisöä Science Slam -esityksillä. Science Slam on Keski-Euroopassa suosittu kansanomainen tapa tuoda esille tieteen saavutuksia ja tutkimusaiheita. Keskeisiä kriteerejä on kaksi: kymmenen minuutin määrämitta ja slamistin pyrkimys temmata yleisö mukaansa.

Yrittäjyysprofessori Ulla Hytti esittelee illalla satakuntalaisyrityksille UCPori Klubin toimintaa Happy Hour -hengessä. Kaikille avoimessa akateemisessa iltajuhlassa palkitaan yliopistokeskuksen Vuoden tutkija ja lukiolaisten tiedekilpailun voittaja.

Lauantaina 28.9. Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry pitää kampuskirppistä ja kahvilaa. Samalla voi poiketa Puuvillan kauppakeskustyömaalla jossa on avoimet ovet ja monenlaista ohjelmaa.


Lisätietoja:
www.tiedeareena.fi

Yhteyspäällikkö Maria Väkiparta
Porin yliopistokeskus
Gsm 040 826 2819 | maria.vakiparta[at]ucpori.fi