TTY Pori pilotoi kansainvälistä koulutusmyyntiä

Ranskalaisia vaihto-opiskelijoita Porin yliopistokeskuksessaTTY Pori teki viime syksynä sopimuksen ranskalaisen teknillisen yliopiston ESIEA:n kanssa opiskelijoiden lähettämisestä Porin yliopistokeskukseen. Kyse on uudesta maksullisesta...

Ranskalaisia vaihto-opiskelijoita Porin yliopistokeskuksessa

TTY Pori teki viime syksynä sopimuksen ranskalaisen teknillisen yliopiston ESIEA:n kanssa opiskelijoiden lähettämisestä Porin yliopistokeskukseen. Kyse on uudesta maksullisesta opiskelijavaihtomallista, jollaista ei tässä muodossa ole aiemmin kokeiltu suomalaisissa yliopistoissa.

ESIEA on pieni yksityinen teknillinen yliopisto, jossa on kaksi kampusta Pariisissa ja Lavalissa. Ulkomaan vaihtojakso on pakollinen osa opintoja.

Aloite yhteistyöhön tuli ESIEAsta. Heidän kv-päällikkönsä Susan Loubet oli kiinnostunut TTY Porin ja Porin yliopistokeskuksen kurssitarjonnasta. Suomalainen yliopistokoulutus on hyvässä maineessa. Arvostetussa QS-yliopistovertailussa TTY nousi syksyllä 2016 maailman 30. parhaaksi nuoreksi yliopistoksi.

ESIEA lähetti 15 opiskelijan ryhmän, joka aloitti nyt opintonsa Porin yliopistokeskuksessa. Vaihtojakso kestää tammikuusta toukokuuhun. Opiskelija suorittaa kursseja yhteensä 30 opintopisteen verran. Kyse ei ole lukukausimaksullisesta opetuksesta, vaan vaihto-ohjelman laajennuksesta.

Lisäksi yliopistokeskuksen vaihto-ohjelmassa on myös 10 Erasmus-opiskelijaa Ranskasta, Saksasta, Tshekistä ja Meksikosta. Yhteensä opiskelijoita on siis 25, mikä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Vaihto-ohjelmaa on toteutettu neljä vuotta TTY Porin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön yhteistyönä. Vaihto-opiskelijat opiskelevat samoilla kursseilla kuin suomalaiset opiskelijat ja tekevät harjoitustöitä yhdessä.

Opiskelijapalaute on ollut hyvin positiivista. Erityisesti kehuja ovat saaneet rento opiskeluilmapiiri ja opiskelijatutoreiden tarjoama apu. Yliopistokeskuksen kv-tutorit tutustuttavat ulkomaisia opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja auttavat heitä käytännön asioissa.  Vaihto-opiskelijoille on myös järjestetty tapahtumia yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Helmikuussa järjestettävässä Get Together Dayssa opiskelijat pääsevät testaamaan mm. hiihtämistä ja pulkkailua.

Suurin osa vaihto-opiskelijoista asuu YH-asuntojen opiskelija-asunnoissa Pormestarinluodossa. He käyttävät Porin palveluja, kauppoja ja ravintoloita. Vaihto-ohjelmasta on konkreettista hyötyä Porin elinkeinoelämälle. Tutustuminen suomalaiseen ja porilaiseen kulttuuriin saattaa olla hyvin omistautunutta: syksyllä 2016 eräs saksalainen opiskelija kävi 14 kertaa Ässien pelissä.

 

Lisätietoja:
Kimmo Ahonen
projektipäällikkö, KV-palvelut TTY Pori
040 826 2735
kimmo.ahonen@tut.fi