TTY:n Porin yksikön kasvatit voittoon kansainvälisen business case -kilpailun finaalissa

Melisa Haahtinen ja Riikka Piispa voittivat kisan työllään Suomen johtavalle logistiikkayritykselle, Varova Oy:lle. Ratkaisussaan tiimi kehitti kolmen vaiheen strategisen digiloikan. Työssä esiteltiin GPS-paikantimien ja IoT-laitteiden (Internet of...

Melisa Haahtinen ja Riikka Piispa voittivat kisan työllään Suomen johtavalle logistiikkayritykselle, Varova Oy:lle. Ratkaisussaan tiimi kehitti kolmen vaiheen strategisen digiloikan. Työssä esiteltiin GPS-paikantimien ja IoT-laitteiden (Internet of Things, Esineiden Internet) hyödyntämisen sekä digitaaliselle alustalle liittymisen tuomia etuja kansainvälisessä toimitusketjussa.  Voiton kriteereinä olivat muun muassa idean konkreettisuus, toteuttamiskelpoisuus ja innovatiivisuus.

Seafocus-organisaation järjestämään IntelligenceHunt2 -business case –kilpailun finaaliin kokoontui yli 90 opiskelijaa 30 oppilaitoksesta Helsingissä tiistaina 14.11. Kilpailijat olivat 28 eri maasta. Kilpailun 13 case-yrityksen joukossa olivat Varova Oy:n lisäksi myös mm. MacGregor, Tallink-Silja ja Helsingin Telakka.

Haahtinen ja Piispa ovat molemmat kiinnostuneita teknologian ja erityisesti digitalisaation luomista mahdollisuuksista sekä liiketoiminnan kehittämisestä, minkä perusteella case-työ myös valikoitui.

- Tällainen kilpailu oli mainio tapa tutustua eri teollisuuden alojen haasteisiin ja mahdollisiin ratkaisuihin sekä olla itse luomassa uutta. Tämä oli todella inspiroiva kokemus!, sanovat Haahtinen ja Piispa.

Lisätietoja kilpailusta: www.seafocus.fi

Haahtinen ja Piispa
Kuva: Jari Hämäläinen Photography