Uuden yliopiston siirtymäkauden hallitus on nimitetty

TTY-säätiön hallitus päätti 18.12.2017 nimittää Tampereen korkeakoulusäätiön nykyisen hallituksen uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitukseksi. Tiistaina 30.1. myös Tampereen yliopiston hallitus päätti, että Tampereen korkeakoulusäätiön...

Tampere3

TTY-säätiön hallitus päätti 18.12.2017 nimittää Tampereen korkeakoulusäätiön nykyisen hallituksen uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitukseksi. Tiistaina 30.1. myös Tampereen yliopiston hallitus päätti, että Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus jatkaa siirtymäkauden hallituksena.

Eduskunnan 12.12.2017 hyväksymään Tampere3-lakikokonaisuuteen kuuluvan voimaanpanolain mukaan TTY:n ja Tampereen yliopiston hallitusten tuli valita uuden yliopiston siirtymäkauden hallitus siten, että se voi aloittaa toimintansa viimeistään 1.1.2018.

TTY-säätiön hallitus päätti 18.12.2017 nimittää Tampereen korkeakoulusäätiön (TKS) nykyisen hallituksen uuden Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallitukseksi.

Tampereen yliopiston (TaY) hallitus päätti tiistaina 30.1.2018, että TKS:n hallitus jatkaa siirtymäkauden hallituksena. TaY:n hallituksen päätökseen kuuluu molempien yliopistojen hallitusten jäsenistä muodostettava, siirtymäkauden hallitusta avustava neuvoa-antava elin advisory board. TaY:n hallituksen päätös tulee voimaan, kun TKS:n hallitus on hyväksynyt sen.

Tampereen korkeakoulusäätiön hallitus kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 2.2.

-Hienoa, että Tampereen yliopiston hallitus päätyi koko hankkeen kannalta tarkoituksenmukaiseen ratkaisuun. Voimaanpanolain edellyttämä jatkoaikataulu on erittäin tiukka, joten on tärkeää, että erityisesti konsistorin vaaliin tarvittavia päätöksiä, johtosääntöä, uuden yliopiston rakennetta ja vaalisääntöä, päästään nyt nopeasti edistämään, toteaa TTY:n rehtori Mika Hannula.

Voimaanpanolain mukaan siirtymäkauden hallitus valitsee yliopiston ensimmäisen rehtorin ja päättää yliopiston ensimmäisen monijäsenisen hallintoelimen eli konsistorin jäsenten määrästä yliopistolain säädösten mukaisesti. Konsistorin tulee aloittaa toimintansa viimeistään 1.4.2018. Konsistori valitsee uuden yliopiston ensimmäisen hallituksen.