Uudet kasvot Porin yliopistokeskuksen kirjastossa

Anna Tuominen työskentelee kirjastosihteerinä Porin yliopistokeskuksen kirjastossa. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (kulttuurihistoria Turun yliopistosta ja informaatiotutkimus Tampereen yliopistosta). Aiemmissa kirjastoalan töissä Tuominen...

Anna Tuominen työskentelee kirjastosihteerinä Porin yliopistokeskuksen kirjastossa. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (kulttuurihistoria Turun yliopistosta ja informaatiotutkimus Tampereen yliopistosta). Aiemmissa kirjastoalan töissä Tuominen on muun muassa hoitanut kansanopiston ja ammattikorkeakoulun kirjastoa, kaupunginkirjaston tieto-ja kaukopalvelua, elokuvanäytösten järjestämistä, lastenkirjastotyötä ynnä muuta. Hänen kirjastoammatillinen tiensä Poriin on kulkenut monenlaisten paikkojen ja tehtävien kautta: eksoottisemmasta päästä mainittakoon Ateenan Pohjoismainen kirjasto, jossa Tuominen viime vuonna järjesti ja luetteloi suomenkielistä kokoelmaa.

Anna on yliopistokeskuksen kirjastossa nyt ainoa työntekijä, mutta kuvassa mukana ovat myös emokirjastojen ihmiset Turussa ja Tampereella. Heidän tehtäviinsä kuuluu muun muassa hankinta ja tiedonhaun opastus. Täällä Porissa kirjastosihteeri huolehtii lähipalvelusta eli muun muassa kirjastokortti- ja maksuasioista ja kaukolainojen käsittelystä sekä opinnäytetöiden luetteloinnista.

Anna Tuominen

Opiskelija Riina Kirjavainen toimii Porin yliopistokeskuksen kirjastossa harjoittelijana 14.11. - 15.12.16. Tämä on hänelle ensimmäinen kirjastoalan harjoittelu ja tärkeä osa opintoja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistossa, jossa Kirjavainen opiskelee tieto- ja kirjastopalvelujen osaamisalaa. Aiemmin Riina on opiskellut Turun yliopistossa kotimaista kirjallisuutta, uskontotiedettä ja sukupuolentutkimusta.

Riina Kirjavainen

Porin yliopistokeskuksen kirjasto on kaikille avoin.
Kirjaston ovet aukenevat sähköavaimilla henkilökunnalle ja opiskelijoille 24/7 ja lainata voi automaateilla.
Palveluajat ma–ti ja to klo 10–16, ke klo 10–17 ja pe 10–15. www.ucpori.fi/kirjasto

Tervetuloa kirjastoon, tapaamisiin!