Valmistunut, ei vielä töitä tiedossa? Katso täältä!

Hae työttömyysetuutta verkossaVoit hakea työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa helposti verkossa. Kirjaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.Työmarkkinatuessa ja peruspäivärahassa on 5 arkipäivän omavastuuaika. Käytännössä...
Hae työttömyysetuutta verkossa

Voit hakea työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa helposti verkossa. Kirjaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Työmarkkinatuessa ja peruspäivärahassa on 5 arkipäivän omavastuuaika. Käytännössä Kela toivoo, että haet työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa vasta omavastuuajan jälkeen. Tämä nopeuttaa hakemusten käsittelyä.

Sähköisessä hakemuksessa on kohta "selvitys työttömyysajalta", joka sinun tulee täyttää vähintään 5 arkipäivältä ennen hakemuksen toimittamista Kelaan. Työttömyyspäivät ilmoitat aina jälkikäteen.

Muista selvittää, mitä liitteitä hakemukseesi tarvitaan! Kela saa TE-toimistolta hakemuksesi ratkaisemiseen tarvittavan työvoimapoliittisen lausunnon. Sähköisessä hakemuksessa palvelu antaa luettelon muista tarvittavista liitteistä. Liiteluettelossa on vastauslähetystunnus, jolla voit postittaa liitteet maksutta Kelaan.