Wappumatineassa palkittiin ansioituneita ja nostettiin malja keväälle

Yliopistokeskuksen henkilökunta, opiskelijat ja alumnit juhlistivat akateemisen työvuoden kääntymistä loppusuoralle Wappumatineassa Porin Raatihuoneen juhlasalissa vappuaattona. Tilaisuudessa palkittiin joukko ansioituneita henkilöitä.

Lukuvuoden 2016-2017 opetustekopalkinnon sai Turun yliopiston maisemantutkimuksen Kultarannan puutarha, Suomi 100 -näyttelykurssi. Kurssitoteutuksena syntyy ulkoilmanäyttely Suomen tasavallan presidentin kesäasunnon, Kultarannan, puutarhaan kevään 2017 aikana. Näyttely avautuu kesällä. Perusteluissa todetaan, että kurssin järjestäjä, maisemantutkimuksen professori Maunu Häyrynen, on tehnyt hienon työn saadessaan näin vaikuttavan kurssin kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmaan, ja näyttelyn koetaan tulevan tavoittamaan suuren, kansainvälisenkin, yleisön.  Kurssin vastuuohjaajina ovat Häyrynen, maisemantutkimuksen oppiaineesta valmistunut filosofian maisteri Sari Mäkiranta ja kunnossapitomestari Terho Marttila. Kurssi on ollut opiskelijaryhmälle erittäin antoisa ja opettavainen. Perusteluissa painotetaan, että kokemuksesta voi ammentaa paljon tulevaisuuden työtehtävissä.

Vuoden 2016 opinnäytetyönä palkittiin Otto-Pekka Jurvaisen laskentatoimen pro gradu -tutkielma Johdon ohjausjärjestelmät huippu-urheiluorganisaatiossa: tasapaino urheilullisessa ja taloudellisessa menestyksessä. Tutkielma tarkastelee sekä teoreettisesti että empiirisesti teemaa, miten huippu-urheiluorganisaatiossa voidaan saada tasapaino urheilullisen ja taloudellisen menestyksen välillä. Opinnäytetyöpalkinnon saajan valitsi yliopistokeskuksen Alumnineuvosto yliopistoyksiköiden ehdotusten pohjalta. Alumnineuvosto korosti valintaa tehdessään Jurvaisen työn ajankohtaisuutta ja käytännön tarpeisiin pureutumista sekä sovellettavuutta paikallisessa urheilujohtamisessa. 

Vuoden alumni 2017 –tittelin sai yhteiskuntatieteiden maisteri Milja Karjalainen. Porin yliopistokeskuksen Alumnineuvosto halusi tänä vuonna antaa Vuoden alumni -tittelin yhteiskunnalliselle vaikuttajalle, joka on tehnyt työtä porilaisen ja satakuntalaisen kolmannen sektorin hyväksi ja kehittämiseksi. Tampereen yliopiston Porin yksiköstä valmistunut Karjalainen työskentelee tällä hetkellä Satakunnan yhteisökeskuksen toiminnanjohtajana. Perusteluissa kiitetään hänen saaneen yhteisökeskuksen uuteen kukoistukseen. Karjalainen on ajanut aktiivisesti kolmannen sektorin esiinmarssia ajankohtaisessa sote-keskustelussa ja hän toimii tiiviissä yhteistyössä Satakunnan julkisten sektoreiden kanssa.

Milja Karjalainen valmistui vuonna 2012 Tampereen yliopiston Porin yksiköstä pääaineenaan sosiaalipolitiikka. Satakunnan yhteisökeskuksen toiminnanjohtajana hän on toiminut 19.1.2015 lähtien. Karjalainen on kunnostautunut yhteiskunnallisen alan työpaikkojen luomisessa ja rekrytoinnissa niin yhteisökeskuksen kuin tulevan Me-talon puitteissa.