Yliopistokeskuksen uudet vaihto-opiskelijat syksyllä 2018

Porin yliopistokeskukseen on saapunut 25 vaihto-opiskelijaa. Enemmistö opiskelijoista on saksalaisia. Opiskelijoita on yhteensä yhdeksästä eri yliopistosta Saksasta ja Ranskasta.

Pisimmän lentomatkan teki Pauline Goldery. Hän opiskelee Ranskassa Mines Saint-Étiennen teknillisessä yliopistossa. Hänen kotipaikkansa on kuitenkin Uusi-Kaledonia, Ranskalle kuuluva saariryhmä Tyynenmeren keskellä, josta hän lensi Suomeen elokuussa.

Vaihto-ohjelmaa on toteutettu viisi vuotta TTY Porin ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön yhteistyönä. Vaihto-opiskelijat opiskelevat samoilla kursseilla kuin suomalaiset opiskelijat.

Opiskelijoille on järjestetty orientaatiopäivät 23.-27.8. ja jokaiselle on nimetty opiskelijatutor. Yliopistokeskuksen kv-tutorit tutustuttavat ulkomaisia opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin ja auttavat heitä käytännön asioissa.  Erasmus-ohjelman vaihto-opiskelijat ovat Porissa jouluun asti.

Vaihto-ohjelman saama opiskelijapalaute on ollut hyvin positiivista. Erityisesti kehuja ovat saaneet rento opiskeluilmapiiri ja opiskelijatutoreiden tarjoama apu.
Yliopistokeskuksen ja SAMKin opiskelijoille järjestetään yhteinen Get Together Day -tapahtuma Kullaalla Silokallon kurssikeskuksessa tiistaina 25.9. Päivän ohjelmassa on tutustumista suomalaiseen kulttuuriin: luentoja, ulkoilua ja saunomista.

Lisätietoja vaihto-ohjelmasta:
Kimmo Ahonen (TTY Pori) kimmo.ahonen(at)tut.fi
Anu Lähteenmäki-Uutela (TY/TuKKK) anu-lahteenmaki-uutela(at)utu.fi