Yliopistokeskuksen vaihto-opiskelijat tutustuvat hiihtoon, avantouintiin ja retkiluisteluun

Keväällä Porin yliopistokeskuksessa opiskelee yhtensä 33 vaihto-opiskelijaa Ranskasta ja Saksasta. Suurin osa heistä on suorittaa opintoja Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä. Pariisissa ja Lavalissa toimiva teknillinen yliopisto ESIEA on...

Keväällä Porin yliopistokeskuksessa opiskelee yhtensä 33 vaihto-opiskelijaa Ranskasta ja Saksasta. Suurin osa heistä on suorittaa opintoja Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä. Pariisissa ja Lavalissa toimiva teknillinen yliopisto ESIEA on tehnyt sopimuksen TTY:n kanssa opiskelijoiden lähettämisestä Poriin.

Viime keväänä Porissa opiskelleet ESIEA:n opiskelijat ovat antaneet erittäin hyvää palautetta vaihtojaksostaan. Siksi ESIEA halusi lähettää vielä enemmän opiskelijoita Poriin tänä keväänä. Kyse on koulutusmyynnin uudenlaisesta muodosta, joka perustuu yliopistojen kahdenväliseen sopimukseen. Kevään aikana opiskelijat suorittavat 30 opintopisteen verran TTY Porin kursseja.

Vaihto-ohjelman opiskelijamäärä on ollut kasvussa. Eräät Porissa opiskelleet ulkomaiset opiskelijat ovat palanneet tänne – lomamatkalle! Esimerkiksi saksalaiset Dirk Lange ja Alexander Weiss, jotka opiskelivat yliopistokeskuksessa syksyllä 2016, matkustivat vuotta myöhemmin Poriin tapaamaan tuttuja. Vaihto-ohjelma ei olisi mahdollinen ilman suomalaisten opiskelijatutorien aktiivista panosta.

Tänäkin keväänä vaihto-opiskelijat tutustuvat monin eri tavoin suomalaiseen kulttuuriin.

Tiistaina 13.2 järjestetään yliopistokeskuksen ja SAMKin kansainvälisille opiskelijoille yhteinen Get Together Day. Aamupäivä vietetään SAMKin tiloissa ja iltapäivällä siirrymme Massin majalle. Siellä opiskelijat pääsevät kokeilemaan mm. hiihtämistä

Perjantaina 16.2. lähdemme yliopistokeskuksen vaihto-opiskelijaryhmän kanssa Köyliönjärven jäälle retkiluisteluun ja potkukelkkailuun, eräopas Marja Kares-Oksmanin johdolla.
Tiistaina 20.2. yliopistokeskuksen vaihto-opiskelijat ja suomalaiset opiskelijat tutustuvat savusaunaan ja avantouintiin Luvian Laitakarissa (klo 16-20).

Lisätietoja vaihto-ohjelmasta ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Kimmo Ahonen (kimmo.ahonen@tut.fi, 040-8262735)